Šoninės vyniotinis su malta kiauliena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šoninės vyniotinis su malta kiauliena
Šoninės vyniotinis su malta kiauliena
Šoninės vyniotinis su malta kiauliena
Autorius apie receptą: Nežinau kodėl, bet paskutiniu metu visiškai nebenorime pirktų vyniotinių. Su didesniu malonumu mėgaujamės namuose gamintais. Ir patikėkite, tai ir pigiau, ir skaniau. Nežinau kodėl, bet paskutiniu metu visiškai nebenorime pirktų vyniotinių. Su didesniu malonumu mėgaujamės namuose gamintais. Ir patikėkite, tai ir pigiau, ir skaniau. Šiandien noriu pasidalinti šoninės vyniotiniu su malta kiauliena. Jis tikrai pakankamai puošnus būti net ant šventinio stalo. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo kiaulienos šoninės (be kaulo)
700 gramų kiaulienos (maltos)
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 šaukštelis džiovintos žolelės
4 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltų lauro lapų
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į maltą kiaulieną beriame druskos, žiupsnį pipirų ir lauro lapelių, smulkintą česnako skiltelę. Faršą gerai išmaišome.
2.
Šoninei nupjauname odą. Dedame ją ant pjaustymo lentelės. Iš vieno krašto peiliu pjauname iki krašto neperpjaunat iki galo, kad šoninė atsivertų lyg knyga. Tada pjauname vėl iš kito krašto, neperpjaunant iki galo. Taip iš nedidelio šoninės gabalėlio išeina ilgas nestoras gabalas. Jį galima per storiausiais vietas pamušti virtuviniu plaktuku.
3.
Šoninę iš abiejų pusių pabarstome druska, pipirais, lauro lapais, žolelėmis, smulkinta česnako skiltele. Ant viršaus plonu sluoksniu išklojame kiaulienos faršą. Vyniotinį susukame į ritinėlį. Vyniojame į kepimo rankovę, sutvirtiname virtuvine virvele. Paliekame marinuotis per naktį.
4.
Kitą dieną dedame į puodą, beriame lauro lapus, pipirų žirnelius, žiupsnį druskos, užpilame vandeniu ir verdame apie 1,5 val.
5.
Atvėsiname. Išvyniojame iš plėvelės, pjaustome ir ragaujame.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital