Šokoladinių sausainių tortas su varškės bei kondensuoto pieno kremu ir uogomis

AUTORIUS:
Ūla
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Šokoladinių sausainių tortas su varškės bei kondensuoto pieno kremu ir uogomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabus tortas, jau tapęs tradiciniu mūsų šeimoje. Uogos jam tinka pačios įvairiausios. Skaniausias, žinoma, su šviežiomis uogomis, bet jeigu neturite, tiks ir šaldytos, Nuostabus tortas, jau tapęs tradiciniu mūsų šeimoje. Uogos jam tinka pačios įvairiausios. Skaniausias, žinoma, su šviežiomis uogomis, bet jeigu neturite, tiks ir šaldytos, tik jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite atsiradusį skystį. Vietoje kreminės varškės tinka ir paprasta iš pakelių, tik ją prieš tai pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, kad būtų vientisa, be grūdelių. (...daugiau) Ūla
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 pakeliai šokoladinių sausainių (naudojau Selga)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų uogų (naudojau mėlynes ir serbentus)
200 gramų kreminės varškės
100 mililitrų kavos (arba arbatos)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kreminę varškę, grietinėlę, kondensuotą pieną, citrinos sultis ir vanilinį cukrų dedame į dubenį ir elektriniu plakikliu plakame apie 7 - 8 min., kol kremas sutirštėja ir ima laikyti formą. Šiek tiek kremo atsidedame torto šonams aptepti.
2.
Kiekvieną sausainį trumpam pamirkome kavoje (galima mirkyti ir piene arba arbatoje, ypač jeigu darote mažiesiems valgytojams) ir ant lėkštės ar padėkliuko dėliojame iš jų kvadrątą (3 sausainių pločio ir 3 sausainių ilgio). Sausainius aptepame ketvirtadaliu kremo, apiberiame dalimi uogų, jas šaukštu truputį įspausdami į kremą. Tada vėl dedame sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių, vėl apepame kremu, beriame uogas ir t.t.
3.
Patį viršutinį kremo sluoksnį aš ne tepiau, o išspaudžiau konditeriniu švirkštu (prieš tai kremą palaikiau šaldytuve, kad sutvirtėtų), bet jį drąsiai galima ir tiesiog aptepti. Atsidėtu kremu aptepame torto šonus.
4.
Tortą būtinai palaikome šaldytuve bent per naktį, nes reikia laiko, kad kremas įsigertų į sausainius ir skoniai susijungtų. Prieš patiekdami galime papuošti uogomis ar kaip tik norisi. Skanaujame ir stengiamės nenusikąsti liežuvio!
AUTORIUS: Ūla
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Ins
2018-07-25 17:05
Ar nepermirksta sausainiai, jei i piena dar ir po to tas kremas. Nebun per slapias? ATSAKYTI
Ieva
2018-07-25 18:08
Kiekvieną sausainį reikia merkti labai trumpam, tad jie nespėja prisigerti labai daug pieno :) ATSAKYTI
Ingrea
2018-07-18 18:19
Kas yra kremine varske? Gyvenu UK idomu butu kuo galima ja pakeisti? ATSAKYTI
Virginija
2018-07-19 07:32
Galite sturinti blenderiu paprastą varškę - jei ji gana drėgna, puikiai tiks, o jei sausesnė, biri, tuomet prieš trinant įdėkite kokį dosnų šaukštą grietinės, paprasto ar graikiško jogurto. ATSAKYTI
Kamilė
2018-02-11 19:18
Nemegstu labai saldžiai, tai kondensuoto pieno dėjau perpus mažiau, o varškės - perpus daugiau. Buvo LABAI LABAI skanu. Vietoje šviežių uogų naudojau šaldytas vyšnias. ATSAKYTI
Gabija
2018-01-12 17:10
Galima be uogu daryti? ATSAKYTI
Ūla
2018-01-15 20:26
Tikrai galima. Uogos suteikiai čia labai derančios rūgštelės, bet tikrai bus labai skanu ir be jų :) ATSAKYTI
Odeta
2017-12-31 01:14
JEI NE SAUSAINIAI ..KOKS BISKVITAS TIKTU? ATSAKYTI
Ūla
2018-01-15 20:20
Sunku pasakyti, su biskvitu nesu šio torto bandžiusi. Iš tiesų esu bandžiusi šiuo kremu (be uogų) sutepti Napoleono lakštus (galima ir tiesiog sluoksniuotos tešlos lakštus), tai patiko labai. O šiaip įtariu, kad turėtų tikti bet koks mėgiamas tradicinis, purus biskvitas, tiek pirktinis, tiek naminis. ATSAKYTI
Rence
2017-11-25 09:08
Ne tortas o pasaka! Dariau su silauogem ir vynuogem..labai skanu!!! ATSAKYTI
Roma
2017-08-09 17:12
Dariau,bet iš selgos sausainių truputi per saldu.Kitą kartą bandysiu iš kitokių. ATSAKYTI
Soneta
2017-08-09 18:48
Cia turbut kaip kas megsta ir dar priklauso, kokias uogas dedi. As dejau juodu serbentu, tai idealiai gavosi - saldu, rugstu ir na super tiesiog, visus suzavejo sis tortukas ATSAKYTI
Danutė
2017-08-06 18:36
Gaminau jau du kartus - išskirtinai skanus ir lengva padaryti. Vienąkart neturėjau varškės, tai nedėjau, irgi skaniai buvo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis