Šokoladinis vyniotinis su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Šokoladinis vyniotinis su maskarpone
Šokoladinis vyniotinis su maskarpone
Šokoladinis vyniotinis su maskarpone
Šokoladinis vyniotinis su maskarpone
Autorius apie receptą: Nesudėtingai paruoštas pyragas pradžiugins akį ir kiekvieną smaližių. Nesudėtingai paruoštas pyragas pradžiugins akį ir kiekvieną smaližių. Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
40 gramų krakmolo
30 gramų miltų
30 gramų kakavos (nesaldžios)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
350 gramų maskarponės sūrio
40 gramų cukraus pudros
40 gramų juodojo šokolado (smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų)
5 šaukštai kavos (stiprios, plikytos)
Papuošimui:
50 gramų juodojo šokolado (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 220° C.
2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.
3.
Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, maždaug 30-33 cm stačiakampiu. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą iškelkite iš orkaitės ir biskitą uždenkite sudrėkitu virtuviniu rankšluosčiu - šitaip jis neišsausės.
4.
Makarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausis lengvai tepamo kremo konsistencija, Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti tai 3, tai 5 šaukštų kavos.
5.
Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį dekorui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.
6.
Pradedant nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį. Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš serviruojant palaikykite 15min. kambario temperatūroje.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital