Šokoladinis vyniotinis su avietėmis ir plakta grietinėle

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šokoladinis vyniotinis su avietėmis ir grietinėle
Šokoladinis vyniotinis su avietėmis ir grietinėle
Šokoladinis vyniotinis su avietėmis ir grietinėle
Šokoladinis vyniotinis su avietėmis ir grietinėle
Šokoladinis vyniotinis su avietėmis ir grietinėle
Autorius apie receptą: Labai paprastai pagaminamas desertas, bet atrodo prabangiai, o skonis superinis! Vyniotinio pagrindas tvirtas, bet ne per kietas, o grietinėlės įdaras su avietėmis jau pats kalba Labai paprastai pagaminamas desertas, bet atrodo prabangiai, o skonis superinis! Vyniotinio pagrindas tvirtas, bet ne per kietas, o grietinėlės įdaras su avietėmis jau pats kalba už save. Tikrai rekomenduoju! (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
125 gramai cukraus
90 gramų miltų
30 gramų kakavos (nesaldžios)
20 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų aviečių
50 gramų cukraus
1 šaukštelis grietinėlės standiklio
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 170 C laipsnių temperatūros.
2.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol masė pašviesės ir taps vientisa (~5-7 min.). Berti miltus ir kakavą, išmaišyti. Galiausiai sudėti sviestą ir dar kart išmaišyti iki vientisumo. Masę supilti į stačiakampę ar kvadratinę kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau kvadratinę formą (26x26), ji buvo per maža, bet ta forma, kuri būtų puikiai čia tikusi, kolkas atostogauja kaime (30x22) :). Jums patariu naudoti šiek tiek didesnę, nei kepiau aš, pagrindas bus plonesnis ir gražiau susivynios).
3.
Tolygiai paskirstyti tešlą ir pašauti į orkaitę. Kepti 6-8 min., vis patikrinti, nes plonas pagrindas greit iškepa.
4.
Iškepus greit dar karštutėlį pagrindą dėti ant švaraus rankšluostėlio (labai tinka lininis, nes prie jo nelimpa) popieriumi į viršų, jį nulupti ir kartu su rankšluostėliu susukti į vyniotinį taip, kad rankšluostis susivyniotų į vidų (kaip įdaras :D). Palaukti kol visiškai pravės.
5.
Pasiruošti įdarą. Atšaldytą grietinėlę išplakti kartu su cukrumi ir standikliu iki standumo. Avietes pasmulkinti (kelias pasilikti sveikas papuošimui) ir atsargiai įmaišyti į išplaktą grietinėlės masę. Šiek tiek grietinėlės masės pasilikti be aviečių papuošimui.
6.
Vyniotinio pagrindą labai atsargiai, kad nelūžtų, išvynioti, rankšluostėlį pašalinti, o vietoj jo biskvitą tolygiai ištepti plakta grietinėle su avietėmis. Vėl suvynioti, dėti į pailgą lėkštę siūle į apačią ir papuošti. Pabarstyti cukraus pudra. Laikyti šaldytuve bent kelias valandas. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital