Šokoladinis varškės tortas Velykoms

AUTORIUS:
Elžbieta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Šokoladinis varškės tortas Velykoms
Šokoladinis varškės tortas Velykoms
Šokoladinis varškės tortas Velykoms
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Pagrindui:
200 gramų sausainių (šokoladiniai)
100 gramų sviesto
Įdarui:
800 gramų varškės sūrelio
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai miltų
3 vienetai kiaušinių
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų šokolado (pieniško ar juodo perpus)
Papuošimui:
50 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų šokolado (juodas)
šiek tiek saldainių (dražė )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Produktai skirti apie 26 cm skersmens kepimo formai. Sausainius sumalti, užpilti ištirpintu sviestu, išmaišyti ir sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepimo formą iš išorės apdengiau folija, kad kartais tortas neišbėgtų. 10 min įdėti į orkaitę, įkaitintą iki 180ºC temp. Išimti ir palikti atvėsti.
2.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladus, skirtus varškės masei. Varškę sumaišyti su kiaušiniais ir cukrumi. Vėliau įdėti miltus ir maišant palaispniui įpilti ištirpintą šokoladą. Pabaigoje įpilti grietinėlę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę išpilti ant iškepto sausainių dugno.
3.
Kepti apie 80 min apie 175ºC temp. Po numatyto laiko palikti silpnai pravertoje orkaitėje, kol pravės. Kai galutinai atvės, keliom valandom reikia įdėti į šaldytuvą. Geriausia kepti vakare, kad per naktį pravėstų, o ryte įdėti į šaldytuvą.
4.
Telieka papuošti. Pašildyti puode grietinėlę ir sutrupinti šokoladą. Maišant palaukti, kol šokoladas ištirps. Išlyginti torto paviršių, trupinius palikti papuošimui ir aplieti paruoštu šokoladu, dėti į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.
5.
Papuošti torto trupiniais ir dražė.
Varškės tortui reikia skirti nemažai laiko bei darbo, bet yra to vertas.

Skanaus!
AUTORIUS: Elžbieta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital