Šokoladinis varškės pyragas - labai skanus!

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šokoladinis varškės pyragas
Autorius apie receptą: Labai skanus, idealiai kremiškas ir tirpstantis burnoje pyragas, kurį pagaminsite tikrai nesudėtingai. Labai skanus, idealiai kremiškas ir tirpstantis burnoje pyragas, kurį pagaminsite tikrai nesudėtingai. Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
1 pakelis oreo sausainių (arba 110g kitokių šokoladinių sausainių)
50 gramų sviesto
Viršui:
600 gramų kreminės varškės (arba paprastos, žr. patarimus)
150 gramų juodojo šokolado
50 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sutrupinti iki trupinių ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Šią masę suberti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau kvadratinę 20x20 cm dydžio) ir rankomis arba šaukštu ją suspausti, suformuojant pyrago pagrindą.
2.
Šokoladą ištirpinti ir šiek tiek atvėsinti. Į šokoladą pamažu įmaišyti kreminę varškę (ji turėtų būti kambario temperatūros, kad šokoladas nesušoktų), cukrų bei vanilę. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno. Varškės masę supilti ant sausainių pagrindo.
3.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Tada orkaitės kaitrą išjungti, truputį praverti orkaitės dureles ir apie 1 valandą pyragą palaikyti orkaitėje.
4.
Skaniausias šis pyragas, kai visiškai atšąla, tad atvėsusį jį dar palaikykite šaldytuve bent keletą valandų (idealu - per naktį).
Patarimai:
Vietoje kreminės varškės galite naudoti ir paprastą varškę: 500g varškės blenderiu sutrinkite drauge su 100g grietinės iki vientisos konsistencijos, kad neliktų varškės grūdelių.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Justė
2019-12-08 17:33
O tikrai neturėtų būti nei miltų nei kepimo miltelių? Na, pasitikim, bandom! ATSAKYTI
Ugnė
2019-12-09 10:05
Nereikia, bet prieš pjaustant pyragą reikia gerai atvėsinti, t.y. kad būtų šaltas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital