Šokoladinis tortas su šokoladiniu maskarponės kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šokoladinis tortas su šokoladiniu maskarponės kremu
Šokoladinis tortas su šokoladiniu maskarponės kremu
Šokoladinis tortas su šokoladiniu maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Biskvitas purus, lengvas, ne per daug saldus, neiškilęs ir nesukritęs, vienu žodžiu - idealus. Tortas puikaus skonio, minkštas, puikiai tinka šventėms. Receptas skirtas 28 cm Biskvitas purus, lengvas, ne per daug saldus, neiškilęs ir nesukritęs, vienu žodžiu - idealus. Tortas puikaus skonio, minkštas, puikiai tinka šventėms. Receptas skirtas 28 cm skersmens tortui. (...daugiau) Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
30 gramų kakavos
30 gramų kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 gramų šokoladinio kremo nutella
300 gramų maskarponės sūrio
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
Sulaistymui:
50 mililitrų kavos (paruoštos, saldintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų į skirtingus dubenėlius.
2.
Į dubenį su tryniais, suberti cukrų ir plakti šluotele iki baltų putų, suberti kakavą ir išmaišyti.
3.
Į dubenį su baltymais suberti druską ir plakti iki standžių putų.
4.
Pusę baltymų dėti į dubenį su tryniais, išmaišyti, berti miltus, vėl išsukti šluotele, tuomet sudėti likusius baltymus ir vėl išmaišyti iki putų.
5.
28 cm pločio kepimo formą su atsegamu kraštu ištiesti kepimo popieriumi, supilti paruoštą tešlą. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 20 - 25 minutes. Ar iškepė tikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus į biskvitą ir ištraukus, jis turi likti švarus. Biskvitą atvėsinti, perpjauti į 3 - 4 dalis.
6.
Kremui į dubenį sudėti maskarponę, šokoladinį kremą ir išplakti elektriniu plaktuvu iki kol neliks jokių gabaliukų.
7.
Į dubenį supilti grietinėlę ir išplakti elektriniu plaktuvu iki standumo, tuomet sudėti ją į dubenį su maskarpone. Išmaišyti.
8.
Į formą su nusegamu kraštu dėti biskvitą, pašlakstyti kava, tuomet dėti kremą, išlyginti per visą paviršių, dėti kitą biskvitą, sulaistyti kava ir taip sluoksniuoti iki kol nebeliks biskvitų, kremo šiek tiek pasilikti. Viršų ir torto šonus aptepti likusiu kremu.
Patarimai:
Biskvitų sulaistymui galima naudoti vandenį su citrina ir cukrumi, kakavą, likerį, romą, brendį su kava.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital