Šokoladinis tortas su karameliniu aguonų kremu ir vyšniomis

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Šokoladinis tortas su karameliniu aguonų kremu ir vyšniomis
Šokoladinis tortas su karameliniu aguonų kremu ir vyšniomis
Šokoladinis tortas su karameliniu aguonų kremu ir vyšniomis
Autorius apie receptą: Šiame torte kiekvienas atras savo skonį - jis ir saldus, ir rūgštus, ir gaivus. Labai įdomus ir "turtingo" skonio tortas. Atrodo labai sudėtingas, bet iš tikrųjų pakankamai Šiame torte kiekvienas atras savo skonį - jis ir saldus, ir rūgštus, ir gaivus. Labai įdomus ir "turtingo" skonio tortas. Atrodo labai sudėtingas, bet iš tikrųjų pakankamai paprastai pagaminamas. Jei tortą kepsite per vasaros karščius, rekomenduoju į kremus dėti truputį želatinos, kitaip bus minkštoki. Tortų mėgėjams tikrai rekomenduoju išbandyti!
Receptas 25 cm. apvaliai formai.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
200 gramų cukraus
200 gramų miltų
190 mililitrų kefyro
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
40 gramų kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
Šokoladiniam kremui:
200 mililitrų grietinėlės
100 gramų juodojo šokolado
Aguonų įdarui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naminio arba Rududu)
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
60 gramų aguonų
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas miltų
1 šaukštas želatinos
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1.5 šaukšto cukraus
2/5 šaukštelio citrinos rūgšties
Vyšnioms:
400 gramų šaldytų vyšnių (be kauliukų)
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai brendžio (arba likerio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šokoladinį tortą pasiruošiame iš vakaro, prieš gamindami tortą. Užviriname grietinėlę, nukeliame nuo ugnies, sudedame šokolado gabaliukus, ir maišome iki vientisos masės. Per naktį laikome šaldytuve. Tuomet išplakame jį elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
2.
Vyšnias taip pat pasiruošiame iš vakaro: užpilame cukrumi ir alkoholiu (arba tik cukrumi). Tuomet pastatome ant mažos ugnies, užviriname. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame.
3.
Biskvitui sviestą išplakame su cukrumi, dedame kiaušinius, vėl viską išplakame. Supilame kefyrą, vėl plakame iki vientisios masės. Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis beriame į tešlą ir plakame, kol masė taps vientisa. Daliname tešlą per pusę, pilame į kepimo popieriumi ištiestą formą nuimamais kraštais ir iškepame 2 biskvitus. Kepame 180 C orkaitėje apie 20 - 30 min. Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į 2 lakštus - turėsime 4.
4.
Aguonų įdarui želatiną užpilame 30 ml. vandens. Paliekame išbrinkti. Trynius gerai išplakame su miltais ir krakmolu, užviriname pieną ir plona srovele (kad nesutrauktų trynių) pilame į trynius tuo pat metu plakdami mikseriu. Pastatome šią masę ant mažos ugnies ir nuolat maišydami pakaitiname, kol sutirštės (tirštėja labai greitai; masė linkusi svilti, tad nepalikite be priežiūros - būtinai maišykite!). Į karštą trynių masę sudedame kambario temperatūros minkštą kondensuotą pieną (aš paprastai palaikau indelį karštame vandenyje), aguonas, gerai išplakame. Želatiną ištirpiname ir supilame į karamelinę masę. Viską gerai išmaišome ir paliekame atvėsti.
5.
Grietinėlės kremui grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo. Nuvarviname vyšnias ir sumaišome jas su grietinėle. Skystį pasiliekame biskvitų sulaistymui.
6.
Tortą surenkame formoje: dedame bisvitą, sulaistome jį šaukštu vyšnių sirupo. Sudedame visą šokoladinį kremą, išlyginame. Ant viršaus dedame pusę kiekio grietinėlės su vyšniomis. Biskvitas, sulaistytas šaukštu vyšnių sirupo. Visas aguonų įdaras. Biskvitas, sulaistytas šaukštu vyšnių sirupo. Likusi grietinėlė su vyšniomis. Paskutinis biskvitas. Sirupu laistyti nereikia. Tortą stingdome šaldytuve. Puošiame kaip kam patinka :) Mano puoštas plakta grietinėle su cukrumi ir trešnėmis. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Birutė
2024-02-06 20:51
Sveiki, ar labai riebus tortas gaunasi? ATSAKYTI
Judita
2024-02-07 16:16
Na, čia nėra sviestinių kremų ir panašiai, tad labai riebus nebus. Tik tiek, kiek to riebumo suteikia grietinėlė. ATSAKYTI
Jurgita
2020-06-03 01:17
Tortas gavosi tikrai nuostabus tiek vaizdu tiek skoniu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital