Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir uogomis (arba vaisiais)

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir uogomis (arba vaisiais)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir uogomis (arba vaisiais)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir uogomis (arba vaisiais)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir uogomis (arba vaisiais)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir uogomis (arba vaisiais)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir uogomis (arba vaisiais)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir uogomis (arba vaisiais)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir uogomis (arba vaisiais)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir uogomis (arba vaisiais)
Autorius apie receptą: Receptas labai paprastas, o skonis - ypatingas, todėl noriu tuo pasidalinti ir su jumis! Receptas labai paprastas, o skonis - ypatingas, todėl noriu tuo pasidalinti ir su jumis! Monika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
90 gramų cukraus
85 gramai kvietinių miltų
50 gramų aliejaus
15 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės (36%)
250 gramų graikiško jogurto
200 gramų šilauogių (ar kitokių uogų, pvz., aviečių, konservuotų vyšnių, konservuotų persikų)
90 gramų cukraus
50 gramų juodojo šokolado
36 gramai vandens
6 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų. Labai gerai išplakti, tai turėtų trukti ne mažiau nei 10 minučių. Tuomet supilti aliejų, plakti dar minutę. Įsijoti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir lėtai mentele viena kryptimi maišyti iki vientisos masės. Tai daryti reikėtų atsargiai, kad masė nesukristų.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti paruoštą tešlą. Kepti įkaitintoje iki 140 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 - 35 minutes arba iki kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą ir ištraukus, jis lieka švarus.
3.
Iškepusį biskvitą atvėsinti ir tuomet padalinti į 4 dalis.
4.
Kremui į dubenį suberti želatiną, įpilti vandens, palikti brinkti.
5.
Į kitą dubenį dėti šokoladą, ištirpinti garų vonelėje.
6.
Išbrinkusią želatiną 30 sekundžių pašildyti mikrobangų krosnelėje iki kol suskystės.
7.
Į dubenį supilti grietinėlę, suberti cukrų ir gerai išplakti iki standaus kremo konsistencijos. Lengvai įmaišyti jogurtą, supilti tirpintą želatiną ir dar kartą permaišyti. Paruoštą kremą padalinti į 3 dubenėlius lygiomis dalimis. Į vieną dubenį su kremu supilti karštą tirpintą šokoladą ir išmaišyti.
8.
Į formą (naudojau konditerinį torto surinkimo žiedą) dėti vieną biskvitą, dėti kremo, paskirstyti per plotą, pabarstyti saujelę šilauogių. Dėti kitą biskvitą, sudėti visą šokoladinį kremą, paskirstyti per visą plotį. Taip sluoksniuoti su likusiais biskvitais, kremu ir uogomis. Tortą dėti nakčiai į šaldytuvą sustingti.
Patarimai:
Būtent šiam tortui sunaudojau 170 g. sviesto ir 170 g. kondensuoto pieno. Abu turi būti bent 10 valandų pastovėję kambario temperatūroje. Pirmiausia 15 minučių plakiau sviestą, po to įplakiau kondensuotą pieną. Ta mase aptepiau tortą
Aš tą pačią dieną iškepusio biskvito nenaudoju. Jį atvėsusį dedu į maišelį ir į šaldytuvą nakčiai, nuo to jis būna drėgnas ir net nereikia laistyti.
Naudota 18 cm skersmens forma.
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rugilė
2023-01-27 17:28
Ar tortas gaunasi labai saldus? ATSAKYTI
Justė
2023-01-30 12:46
Nėra labai saldus, kadangi cukraus nenaudojama labai daug, bet jei norisi, galima jo kiekį ir dar labiau pamažinti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital