Šokoladinis tortas su grietine

AUTORIUS:
Vita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šokoladinis tortas su grietine
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 g juodojo šokolado, ištirpinto
150 g sviesto, kambario temperatūros
150 g cukraus
150 g miltų
Žiupsnelio druskos
6 kiaušinių
1 a. š. kepimo miltelių
1 stiklinės tirštos vyšnių uogienės
250 g braškių (torto papuošimui)
Kremui:
800 ml grietinės
150 g cukraus pudros
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Sviestą išsukam su ištirpintu ir vos šiltu šokoladu. Po truputį, vis maišant, sudedame trynius ir cukrų. Kai cukrus ištirps,sudedame miltus su druska ir kepimo milteliais. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišom į tešlą. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą tortinę formą ir kepame ikaitintoje iki 170 temp. orkaitėje apie 40 min. Iškepusi biskvitą perpjaunami 3 dalis.

Šaltą grietinę išplakame su cukrumi iki standumo. Ant apatinio biskvito sluoksnio (jį prieš tai sulaistom stipria saldinta kava) dedame ketvirtadalį grietinės.

Antrą biskvitą palaistom, aptepame vyšnių uogiene ir dedame ketvirtadalį grietinės. Trečią sulaistom palaukiam truputį, kol sulaistymas įsigers ir gražiai aptepame ketvirtadaliu grietinės. Likusiu ketvirtadaliu grietinės aptepame torto kraštus.

Puošiame tortą su braškėmis ir dedam į šaldytuvą. Geriausiai prieš valgant šaldytuve palaikyti bent 2-3 valandas (galima pernakt), jog skoniai susigertų.

AUTORIUS: Vita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital