Šokoladinis tortas su bananais

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šokoladinis tortas su bananais
Autorius apie receptą: Vėsiomis dienomis, kai lyg šalta, lyg nuobodu, įjunkite orkaitę ir pašaukite į ją aromatingais prieskoniais pagardintą pyragą. Tūkstančius kartų įsitikinau, kad tie Vėsiomis dienomis, kai lyg šalta, lyg nuobodu, įjunkite orkaitę ir pašaukite į ją aromatingais prieskoniais pagardintą pyragą. Tūkstančius kartų įsitikinau, kad tie namus pripildantys kvapais ir orkaitės skleidžiama šiluma gali veikti kaip atpalaiduojanti meditacija. Receptas išverstas iš lenkų kalbos, rekomenduoju tortą visiems bananų ir šokolado gerbėjams ir tiems, kuriems nepatinka tortai su sunkiu kremu. Ingredientai skirti 4 kg tortui, bet galima kepti ir mažesnį. (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
Biskvitui:
10 vienetų kiaušinių
420 gramų miltų
250 mililitrų aliejaus
250 gramų graikiško jogurto
250 gramų juodojo šokolado
200 gramų cukraus
2 šaukšteliai sodos (be kaupo)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
5 vienetai bananų (prinokusių)
750 mililitrų sulčių (natūralių bananų ir kokosų)
600 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų cukraus
1 vienetas citrinų
6 šaukštai vandens
2 šaukštai želatinos
7 gramai vanilinio cukraus
1 šaukštas romo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokoladą ištirpinti su graikišku jogurtu.
2.
Elektriniu plakikliu išplakti kiaušinius cukrumi. Į kiaušinių masę įpilti atvėsintą šokoladą su jogurtu, aliejų ir išmaišykite. Supilkite citrinos sultis, miltus, kepimo sodą. Kruopščiai išplakite elektriniu plakikliu. Tešlą pilkite į 26 cm skersmens formą.
3.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 - 70 minučių. Iškepusį atvėsinti ir perpjauti išilgai į 4 dalis.
4.
Kremui sultis supilkite į puodą, dėkite pjaustytus bananus, cukrų ir vanilinį cukrų. Virkite ant mažos ugnies maždaug 15 minučių. Jeigu liks bananų gabaliukų, viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos.
5.
Palikite pusę stiklinės jau paruošti putėsių aptepimui. Likusį sumaišykite su romu. Atvėsinti.
6.
Želatiną užpilkite vandeniu, palikti 10 minučių, kol išbrinks. Pašildyti, kol ištirps (neužvirinti!) ir įmaišyti į kremą.
7.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į kremą.
8.
Ant lėkštės dėti vieną biskvitą, tepti kremu, vėl dėti biskvitą, vėl kremo ir taip, kol baigsis biskvitai ir kremas.
9.
Torto viršų ir šonus aptepti atidėtu kremu.
10.
Papuoškite, kaip patinka :-) Skanaus!
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital