Šokoladinis tortas "Praha" su vyšniomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šokoladinis tortas "Praha" su vyšniomis
Šokoladinis tortas "Praha" su vyšniomis
Šokoladinis tortas "Praha" su vyšniomis
Šokoladinis tortas "Praha" su vyšniomis
Autorius apie receptą: Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
110 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
110 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
65 gramai grietinės (10-15 proc. riebumo)
55 gramai apelsinų sulčių
25 gramai kakavos
25 gramai sviesto
25 gramai aliejaus
10 gramų kepimo miltelių
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
200 gramų šaldytų vyšnių
50 gramų cukraus
Kremui:
215 gramų maskarponės sūrio
130 gramų balto šokolado
55 gramai grietinėlė, 36% riebumo
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kepame biskvitą. Į dubenį suberkite cukrų, druską ir apelsinų žieveles. Maišykite tol, kol cukrus sušlaps. Suberkite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Sumaišykite.
2.
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite apelsinų sultis, aliejų, dėkite grietinę ir sviestą. Plakite mikseriu mažu greičiu apie 20-30 sek. Tada padidinkite greitį ir plakite dar 5-7 min. Atsargiai sukrėskite į paruoštą miltų masę.
3.
Paruoštą tešlą sukrėskite į 16 cm skersmens kepimo formą padengtą kepimo popieriumi.
4.
Kepkite iki 160-165 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1-1 val. 20 min. Ar biskvitas iškepęs patikrinkite mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti 5 min., tada išimkite iš kepimo formos ir palikite visiškai atvėsti. Po to apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą per naktį.
5.
Torto impregnavimui į puodą suberkite vyšnias su cukrumi. Ant silpnos ugnies virkite apie 15 min.
6.
Biskvitą supjaustykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį apšlakstykite vyšnių sultimis.
7.
Kremui į dubenį dėkite šokoladą ir druską. Į kitą puodą supilkite grietinėlę, užvirinkite ir supilkite ją į šokoladą. Išmaišykite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą 40 min.
8.
Į dubenį dėkite maskarponės sūrį. Plakite mikseriu mažu greičiu ir dalimis dėkite kremą. Kai visa šokolado masė susimaišys su maskarponės sūriu, padidinkite greitį ir dar plakite apie 1-2 min.
9.
Ant lėkštės dėkite pirmą biskvitą ir jį aptepkite 1/3 kremo. Ant kremo dėkite pusę vyšnių kiekio.
10.
Kitą biskvitą dėkite ant vyšnių ir jį aptepkite 1/3 kremo. Ant kremo dėkite likusias vyšnias. Dėkite paskutinį biskvitą ir jį aptepkite likusiu kremu.
11.
Papuoškite uogomis pagal skonį.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital