Šokoladinis tortas - be kiaušinių

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Šokoladinis tortas - be kiaušinių
Autorius apie receptą: Labai skanus. Neišsigąskite, kad biskvite daug ingredientų, bet nėra kiaušinių ir jis iš tikrųjų labai skanus. Naudojau 20cm. torto formą, reikės jų iš karto dviejų. Aš Labai skanus. Neišsigąskite, kad biskvite daug ingredientų, bet nėra kiaušinių ir jis iš tikrųjų labai skanus. Naudojau 20cm. torto formą, reikės jų iš karto dviejų. Aš vieną ėmiau atsegamą, o vietoje antros naudojau konditerinį žiedą. Dugną apvyniojau pirmiausia kepimo popieriumi, o po to aliuminio folija. Beje, kremas pavyksta skanus, bet toks tvirtokas. Kitą kartą bandysiu įmaišyti truputį išplaktos grietinėlės, tada turėtų būti puresnis. Ir dar vienas patarimas: prieš patiekiant šį tortą palaikykite 30-40 minučių kambario temperatūroje. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
330 gramų kvietinių miltų
320 mililitrų kefyro (kambario temperatūros)
270 gramų rudojo cukraus
180 gramų obuolių tyrės (naudojau pirktą)
160 mililitrų aliejaus
120 mililitrų kavos (šiltos, stiprios)
65 gramai kakavos
15 gramų kepimo miltelių
1 šaukštas obuolių acto (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Kremui:
450 gramų kreminio sūrio (naudojau "Almette", tinka ir kitas mažiau sūrus)
8 šaukštai riešutų sviesto (kupinų)
80 gramų cukraus pudros (apytikriai)
pagal skonį vanilės
Viršui:
100 gramų juodojo šokolado
40 mililitrų pieno (apytikriai, kiekis priklausys nuo šokolado)
1 šaukštas sviesto (naudojau kokosų)
Sulaistymui:
pagal poreikį kavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį pilti kefyrą, berti cukrų, druską, vanilę, išmaišyti, kad cukrus ištirptų. Tuomet pilti aliejų, kavą, dėti obuolių tyrę ir išmaišyti.
2.
Į paruoštą masę įsijoti miltus su kakava ir vėl išmaišyti, plakti nereikia.
3.
Kepimo miltelius berti į dubenį, pilti obuolių actą ir išmaišyti. Supilti į dubenį su tešla ir permaišyti.
4.
Paruoštą tešlą padalinti į 2 kepimo formeles. Naudojau 20 cm skersmens. Vieną turėjau su atsegamais kraštais, o vietoje antros naudojau konditerinį žiedą, kurio dugną apvyniojau kepimo popieriumi, o po to folija.
5.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 minutes, ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
6.
Iškepusius biskvitus palikti formose apie 10 minučių, tuomet atsargiai išimti, padėti ant grotelių ir leisti visiškai atvėsti. Tuomet perpjauti pusiau, kad būtų 4 biskvito padai.
7.
Kremui riešutų sviestą dėti į prikaistuvį ar nedidelį puodą, pašildyti, kad jis būtų skystesnis, bet ne karštas. Tuomet kiek atvėsinti ir dėti tepamą sūrį, berti cukraus pudrą ir vanilę. Suplakti.
8.
Ant lėkštės dėti vieną padą, sudrėkinti kava, dėti 1/4 dalį kremo, išlyginti, dėti antrą padą, sudrėkinti, sutepti kremu ir taip daryti tol, kol sunaudosite visą kremą ir padus. Tuomet uždėti konditerinį žiedą, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 4-5 valandoms.
9.
Glajui pieną pilti į prikaistuvį ir pakaitinti iki virimo, įdėti šokoladą, sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės.
10.
Kai tortas pastovės, nuimti konditerinį žiedą, aplieti ištirpintu šokoladu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital