Šokoladinis tortas

AUTORIUS:
Jūratė Sarapovienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Šokoladinis tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
<div class="ingredients">
<h2>Ingredientai:</h2>
<p>2 kiau&scaron;inių<br />
100 g cukraus<br />
400 g miltų<br />
3 v. &scaron;. &nbsp;kakavos<br />
100 g sviesto<br />
100 ml kefyro<br />
1 a. &scaron;. &nbsp;kėlimo miltelių</p>
<p><strong>Kremui:</strong></p>
<p style="text-align: justify;">250 g rikotos sūrio<br />
800 g jogurto<br />
2 v. &scaron;. &nbsp;želatinos<br />
200 ml persikų sirupo<br />
100 ml ananasų sirupo<br />
1 pakelio &nbsp;želė, citrinų skonio<br />
2 puselės konservuoto persiko<br />
2 žiedų konservuotų ananaų&nbsp;<br />
2 bra&scaron;kių<br />
2 v. &scaron;. &nbsp;miltinio cukraus<br />
200 ml rietinėlė 35%</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Glajui:<br />
</strong><br />
2 kiau&scaron;inių trynių<br />
2 v. &scaron;. miltinio cukraus<br />
50 g sviesto<br />
3 v. &scaron;. vandens<br />
2 v. &scaron;. kakavos</p>
</div>
<div class="recipe_make">
<h2 style="text-align: justify;">Gaminimas:</h2>
<p style="text-align: justify;">Geriausia te&scaron;lą gaminti keramikos inde ir su mediniu &scaron;auk&scaron;tu. Sviestą i&scaron;sukti su cukrumi iki purumo. Įdėti kiau&scaron;inius ir gerai i&scaron;sukti. Įpilti kefyrą &ndash; i&scaron;sukti. Įdėti miltus, į juos &scaron;nai&scaron;yti kepimo miltelius. Įdėti kakavą ir gerai i&scaron;mai&scaron;yti.<br />
Kepimo indą patepti sviestu. Galima kepti torto formoje, tada reikia įkloti sviestinį (kepimo) popierių. Kepti 40 min. 200<span style="text-align: justify; color: rgb(84, 84, 84); font-family: arial, sans-serif; font-size: small; line-height: 18.200000762939453px;">&deg;</span><span style="color: rgb(73, 73, 72); font-family: Arial, Tahoma; text-align: justify;">&nbsp;C temp.</span>, prie&scaron; tai įkaitintoje orkaitėje. Kepimo pabaigoje, mediniu smeigtuku, patikrinti ar i&scaron;kepė (tada te&scaron;la prie smeigtuko nelimpa, jis būna sausas).</p>
<p style="text-align: justify;">Atvėsus, pyragą perpjauname per pusę.</p>
<p style="text-align: justify;">Darome pertepimą. 100 ml. ananasų sirupe i&scaron;brinkiname 2 v. &scaron;auk&scaron;tus želatinos ir vandens vonelėje i&scaron;tirpiname.<br />
Rikotos sūrį įsukame į jogurtą.<br />
Atvėsus želatinai įpilame į jogurtą.<br />
Grietinėlę i&scaron;plakame su cukraus pudra ir įsukame į jogurto/rikotos masę.<br />
Į torto formą dedame apatinį torto sluoksnį ir jį suvilgome persikų sirupu (kad tortas nebūtų sausas). <br />
Užpilame jogurto / rikotos sūrio ir grietinėlės masę. Vir&scaron;utinę torto dalį suvilgome sirupu vidinę pusę, t.y. t1 pusę, kuri bus ant pertepimo ir atsargiai uždedame ant pertemimo.<br />
Dedame į &scaron;aldytuvą porai valandų.</p>
<p style="text-align: justify;">Torto vir&scaron;ų dengiame &scaron;okoladiniu glajumi su kakava. Kakava i&scaron;mai&scaron;oma vandenyje, užvirinama, atau&scaron;inama. Sviestas i&scaron;sukamas su cukrumi, sudedami kiau&scaron;inių tryniai, supilama kakava. Viskas gerai i&scaron;sukama.</p>
<p>&Scaron;okoladinį glajų užpilame ant torto vir&scaron;aus ir lygiai paskirstome. Dedame į &scaron;aldytuvą 1 val. palaikome.<br />
Peiliu apipjauname torto kra&scaron;tus, kad būtų lengviau i&scaron;imti i&scaron; torto formos. Torto kra&scaron;tus apdedame kokoso drožlėmis. Torto vir&scaron;ų puo&scaron;iame vaisiais (bra&scaron;kėmis, vynuogėmis, ananasu &scaron;okolade).<br />
&nbsp;</p>
</div>
AUTORIUS: Jūratė Sarapovienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital