Šokoladinis tinginio tortas - be galo skanus!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Šokoladinis tinginio tortas
Šokoladinis tinginio tortas
Šokoladinis tinginio tortas
Autorius apie receptą: Labai skanus ir nesudėtingai pagaminamas tortas, kuris pasiseks net ir tiems, kas šiaip tortų gaminti nemėgsta. Rezultatas pranoko visus mano lūkesčius ir tortas gavosi be galo Labai skanus ir nesudėtingai pagaminamas tortas, kuris pasiseks net ir tiems, kas šiaip tortų gaminti nemėgsta. Rezultatas pranoko visus mano lūkesčius ir tortas gavosi be galo skanus, su kavos ar arbatos puodeliu – tiesiog idealus derinys. Matavimui naudoju 240 ml stiklinę. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
700 gramų sausainių
1 saujelė graikinių riešutų
1 saujelė migdolų
Sirupui:
1 stiklinė vandens
3/5 stiklinės cukraus
150 gramų sviesto
1/5 stiklinės kakavos (nesaldintos)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Glajui:
120 gramų juodojo šokolado
0.5 stiklinės grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kakavinis sirupas – nedideliame puode sumaišome cukrų su kakava, puodą užkaičiame ant vidutinės ugnies ir pamažu įmaišome vandenį. Maišome, kol nelieka gumulėlių. Tada sudedame sviestą, įpilame vanilės ekstrakto ir kaitiname, kol sviestas ištirpsta ir sirupas užverda. Ugnį sumažiname iki silpnos, kaitiname ~10 min nuolat maišant, kol sirupas sutirštėja. Po to paliekame sirupą atvėsti ~30 min.
2.
Riešutus sukapojame, sudedame į sausą keptuvę ir kaitiname ant vidutinės ugnies, vis pamaišant, kol riešutai apskrunda iš visų pusių (~3-4 min).
3.
Viename dubenyje sulaužome sausainius, sumaišome su riešutais, užpilame atvėsusiu sirupu ir gerai išmaišome.
4.
Ant išardomos apvalios kepimo formos dugno (aš naudojau 24 cm skersmens) patiesiame kepimo popierių, sudedame masę su sausainiais, išlyginame paviršių ir uždengiame maistine plėvele. Tortą dedame į šaldytuvą 30-40 min sustengti.
5.
Šokoladinis glaistas - šokoladą smulkiai sulaužome arba supjaustome ir sudedame į indelį. Grietinėlę supilame į nedidelį puodą, kaitiname taip beveik iki virimo (bet užvirinti nereikia). Tada nuimame nuo ugnies ir dar karštą supilame ant šokolado gabalėlių ir maišome, kol gauname vientisą glaistą. Paliekame atvėsti apie 15-20 min.
6.
Šokoladinį glaistą užpilame ant torto, išlyginame paviršių ir paliekame tortą stengti šaldytuve bent 3 valandas arba pernakt.
7.
Patiekdami dekoruojame pagal savo fantaziją. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Barbara
2024-01-01 18:50
Labai neskanus. norėjau pabandyt naują receptą, visiškas laiko švaistymas. Visada darau savo pro pro senelės recepta. Supratau, kad nereikia bandyt naujų receptų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital