Maistingas šokoladinis riešutų kremas

AUTORIUS:
Rasa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šokoladinis riešutų kremas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Greitai ir nesudėtingai paruošiamas šokoldadiis riešutų kremas vos iš kelių ingredientų. Labai skanu užsitepti ant sausainukų, ruošti desertus, pertepti tortus, o mes Greitai ir nesudėtingai paruošiamas šokoldadiis riešutų kremas vos iš kelių ingredientų. Labai skanu užsitepti ant sausainukų, ruošti desertus, pertepti tortus, o mes šeimoje labai mėgstame kabinti banano ar obuolio skiltelėmis. Kremo saldumą galite koreguoti savo nuožiūra. Vietoje migdolų riešutų taip pat labai tinka lazdyno riešutai ar anakardžiai. (...daugiau) Rasa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų migdolų
20 gramų kakavos (riebios, nesaldintos)
1 šaukštas kokosų cukraus (ar kito sauso saldiklio, pvz. šiek tiek stevijos)
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje, pamaišant, kol paskleis švelnų aromatą (asargiai - nesudeginkite, tik švelniai pakepinkite). Palikti keletui minučių, kad atvėstų.
2.
Riešutus suberti į virtuvinį kombainą ir trinti nedideliu greičiu vis mentele nubraukiant riešutų masę nuo nuo sienelių į apačią link ašmenų. Iš pradžių riešutai "sušoks" į gumulą, o pamažu ims išskirti aliejų ir virsti vientisesne mase. Priklausomai nuo trintuvo galingumo, tas gali užtrukti nuo 5 iki 10 ar net daugiau minučių.
3.
Kai masė taps kremiška, vientisa, berkite kakavą, druską, kokosų cukrų ir dar šiek tiek patrinkite. Jeigu neturite kokosų cukraus, jį galite pakeisti kitu saldikliu, bet jis turėtų būti sausas (pvz. stevijos milteliai), nes kitaip kremas gali sušokti. O jei visgi saldumui norėtumėte naudoti medų ar klevų sirupą, papildomai įpilkite 2-3 šaukštus ištirpinto kokosų aliejaus ar ghee sviesto ar kito aliejaus, jis padės subalansuoti kremišką tekstūrą.
4.
Kremą sudėti į sandarų stiklainiuką ir laikyti šaldytuve.
AUTORIUS: Rasa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Auksė
2018-07-07 09:27
O riešutai turi būti nužievinti? ATSAKYTI
Dovilė
2018-07-12 14:02
Jeigu norite visiškai šilkinės konsistencijos, tada geriau be žievelių, bet aš panašų skanėstą dažniausiai gaminu iš riešutų su luobelėmis, irgi puikiai pavyksta ir dar maistingiau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital