Greitas grietininis šokoladinis pyragas

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 154)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 154)
Greitas grietininis šokoladinis kakavinis pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai lengvai pagaminamas ir skanus pyragas, iš produktų, kurių visada būna spintelėje. Į pyragą dar tinka įdėti smulkintų riešutų, razinų ar pora saujų šaldytų uogų. Labai lengvai pagaminamas ir skanus pyragas, iš produktų, kurių visada būna spintelėje. Į pyragą dar tinka įdėti smulkintų riešutų, razinų ar pora saujų šaldytų uogų. Skanu ši gardumyną valgyti tiek karštą, tiek atvėsusį. O jeigu dar apliesite šokoladiniu glajumi, išvis bus apsivalgymas :) Beje, pats skaniausias šis pyragas man būna kepamas su grietine, bet jeigu grietinės neturite po ranka, galima vietoje jos naudoti ir jogurtą ar net kefyrą, tik tokiu atveju į pyragą dar įpilkite truputį neutralaus skonio aliejaus ar tirpinto sviesto, kad būtų drėgnesnis. Kakavos kiekį irgi galite koreguoti savo nuožiūra, priklausomai nuo to, kaip labai ją mėgstate ir kokio sodrumo spalvos ir skonio pyrago norite. Geriausiai čia tinka kokybiška kepinių kakava (bent 20-25% riebumo), bet jeigu turite po ranka tik paprastą kakavą, bus gerai ir su ja :) (...daugiau) Jovita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų miltų
200 gramų grietinės
170 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
4 šaukštai kakavos (kokybiškos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės esencijos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi iki purumo.
2.
Įmaišyti vanilę, kakavą, grietinę. Dėti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų dėkite tiek, kad gautumėte riebios grietinės tirštumo tešlą. Jų gali reikėti ir trputėlį mažiau ar vos vos daugiau negu nurodyta, nes miltai miltams nelygu, skirtingos jų rūšys brinksta skirtingai.
3.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą (arba sviestu pateptą ir miltais pabarstytą) kepimo formą.
4.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką iki į pyrago vidurį - jeigu ištraukus jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi galite pyragą traukti iš orkaitės.
5.
Jeigu norisi, iškepusį pyragą dar galima aplieti šokoladiniu glajumi - jam aš virš garų vonelė ištirpinu 100g juodo šokolado ir įmaišau apie 60ml truputėlį pašildyto pieno arba grietinėlės. Išmaišau ir paskirstau ant pyrago.
AUTORIUS: Jovita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
Jolanta
2020-07-12 17:33
Labai skaniai gavosi
ATSAKYTI
Šarūnas
2020-06-14 23:26
Mes kai kurių igridientų neturim. Vanilinis cukrus, kepimo miltelių. Aš žinau kodėl parašėt recepte vanilinis cukrus. Kad būtų skanus kvpas ATSAKYTI
Šarūnas
2020-06-14 23:27
Tiksliau kad būtų skanus kvapas.
ATSAKYTI
Šarūnas
2020-06-14 23:17
Aš bandžiau įkalbėti savo močiutę kad padaritumėm tą pyragą. Taip atrodė tas pyragas skaniai kad net nenorėjau nieko valgyti tik ta pyragą!!! Jūs su tuo pyragų laymėtumėt visas kepimo rungtynes!!!!!!!!!!!! ATSAKYTI
Šarūnas
2020-06-14 21:53
O koks kepimo laikas? ATSAKYTI
Indrė
2020-06-29 09:51
Ketvirtame žingsnyje parašyta - kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. :) ATSAKYTI
Monika G.
2020-05-12 09:49
Jau tuoj šausiu į orkaitę, tikiuosi - pavyks :)
Nekantrauju paragauti :) ATSAKYTI
Izabelė
2020-05-10 18:55
Gavosi puikiai ATSAKYTI
Marija
2020-03-31 22:05
Pyragas gavosi super, iš pirmo karto. Tik miltų įdėjau truputį daugiau negu recepte. ATSAKYTI
Egle
2020-03-24 20:52
Gal žinote kodėl pyragas galejo sukristi? ATSAKYTI
Simona
2020-05-02 19:20
Gal neatvėsinote. Kai pyragas dar yra karštas jo pjauti negalima, reikia jam leisti atvėsti, antraip jis suktis ATSAKYTI
Smartt
2020-01-12 20:07
Ziauriai geras, dregnas pyragas. Dekit daugiau grietines ir kakavos, maziau miltu ir bus tobula ATSAKYTI
Fredis
2019-09-21 15:30
Kepiau bet man sukrito -įdomu dėl ko Skonis nieko ,tačiau vaizdas nekoks Matomai kažką nubūriau ne taip ATSAKYTI
Sabrina
2019-07-26 09:09
Tikrai labai skanus pyragas. Dėkit uogų - suteikia gaivumo, nepagailėkit grietinės, o miltų nepadauginkit nes aš dėjau truputį daugiau nei pusę nurodyto kiekio ir buvo tobulas :) ATSAKYTI
As
2019-03-11 08:16
Labai , labai skanus , dejau maziau cukraus , maziau miltu , daugiau grietines ir dziovintu spanguoliu su razinom . ATSAKYTI
Lina
2019-02-01 18:04
Aciu,siandien kepiau. Labai skanus pyragas ATSAKYTI
Vilija
2018-09-24 20:11
Išbandžiau ir aš. Labai greit paruošiamas ir tikrai labai skanus!
p.s. grietinės ir miltų dėjau daugiau, tad gavosi drėgnas ATSAKYTI
Lina
2018-06-07 22:24
šiek tiek per sausas, norėtùsi drėgnesnio. ATSAKYTI
beata
2018-06-29 18:37
Dekite daugiau grietines. As dejau 500 tai man buvo toks slapiais birus skanus, bet jau buvo per daug . ATSAKYTI
Skaistė
2012-10-04 13:43
Nu labai skanus ir tikrai paprasta padaryti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital