Šokoladinis pyragas "Kriaušių rojus" - velniškai puikus!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladinis kriaušių pyragas rojus
Šokoladinis kriaušių pyragas rojus
Šokoladinis kriaušių pyragas rojus
Autorius apie receptą: Šis pyragas pavyko netgi skanesnis negu maniau. Velniškai kvapnus, viliojančiai gražus, drėgnas ir lengvas (kaip nekeista, nes šokoladiniai pyragai visgi būna ne itin lengvi). Šis pyragas pavyko netgi skanesnis negu maniau. Velniškai kvapnus, viliojančiai gražus, drėgnas ir lengvas (kaip nekeista, nes šokoladiniai pyragai visgi būna ne itin lengvi). Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai kriaušių (prinokusių, vidutinio dydžio)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų juodojo šokolado (smulkiai sukapoto)
120 gramų cukraus pudros
120 gramų sviesto (minkšto)
100 gramų migdolų miltų (arba migdolų riešutų)
20 gramų miltų
1 sauja migdolų (blanširuotų)
1 šaukštas kakavos (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis rudojo cukraus
Viršui:
150 gramų šokolado
120 gramų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Garų vonelėje išlydykite šokoladą ir jį truputį atvėsinkite (Jei jis karštas. Mano darytas buvo vos vos šiltas).
2.
Nuskuskite kriaušes ir iš apačios su mažu šaukšteliu išimkite sėklytes. Apačią truputį nupjaukite/ išlyginkite taip, kad pastačius kriaušes, jos nevirstų.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. (aš kepiau 160 C su ventiliatoriumi). Išklokite 23cm diametro apvalią kepimo formą kepimo popieriumi.
4.
Virtuvės kombaine arba su mikseriu suplakite sviestą su cukraus pudra iki purumo. Toliau plakant po vieną įdėkite kiaušinius (suplakite po kiekvieno, prieš įdedant sekantį). Po kiaušinių įmaišykite šokoladą, o tada: maltus migdolus, druską bei persijotus miltus+kepimo miltelius+kakavą. Maišykite tik tol, kol visi ingredientai susijungs. Jei vietoje migdolų miltų naudojate migdolus, juos užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite maždaug pusvalandžiui, nukoškite ir nuimkite odelę. Išdžiovinkite juos orkaitėje arba keptuvėje, sumalkite.
5.
Įdėkite tešlą į kepimo formą. Ant viršaus ratu įstatykite kriaušės. Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago vidurio, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir palikite apie 10 min. kepimo formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
6.
Pagaminkite viršų:
7.
Šokoladą labai smulkiai sukapokite ir įdėkite į mažą dubenėlį. Grietinėlę užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Palikite pastovėti ramiai keletą minučių (apie 3 min.) tada lėtai išmaišykite su plakimo šluotele iki gražios, blizgančios, vientisos masės. Palikite truputį atvėsti. Kai šokoladas taps tinkamos/norimos konsistencijos, užpilkite jį ant pyrago.
8.
Smulkiai sukapokite saują blanširuotų migdolų ir pakepinkite keptuvėje su žiupsniu rudo cukraus. Palikite truputį atvėsti.
9.
Pabarstykite riešutus aplink kriaušės ant pyrago.
10.
Galima ragauti :) Aš pyragą palikau dar truputį pastovėti, kad visi skoniai susijungtų ir šokoladas sustingtų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis