Šokoladinis medaus tortas su švelniu grietininiu kremu ir avietėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Šokoladinis medaus tortas su avietėmis
Šokoladinis medaus tortas su avietėmis
Šokoladinis medaus tortas su avietėmis
Šokoladinis medaus tortas su avietėmis
Šokoladinis medaus tortas su avietėmis
Šokoladinis medaus tortas su avietėmis
Autorius apie receptą: Be galo skanus ir tikrai lengvai pagaminamas tortas. Netgi nereikia kočioti tešlos padams - sumaišei, padalinai į iš folijos padarytas formeles ir iškepei. Visiems ragavusiems Be galo skanus ir tikrai lengvai pagaminamas tortas. Netgi nereikia kočioti tešlos padams - sumaišei, padalinai į iš folijos padarytas formeles ir iškepei. Visiems ragavusiems šis tortas labai patiko. Naudojau 24 centimetrų skersmens formą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
230 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
130 gramų medaus
120 gramų sviesto
100 gramų cukraus
30 gramų kakavos
1 šaukštelis sodos
šiek tiek druskos
Kremui:
400 gramų grietinės
250 gramų jogurto, natūralaus (neriebaus)
27 gramai grietinėlės standiklio
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
Pertepimui:
270 gramų aviečių
4 gramai želatinos
šiek tiek cukraus
Papuošimui:
100 gramų balto šokolado
80 gramų grietinėlės, 35% riebumo
80 gramų šokoladinių sausainių
3 šaukštai grietinėlės (šokoladui)
šiek tiek uogų
šiek tiek vaisių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą, medų ir cukrų pakaitinti ant mažos ugnies iki vientisos masės, tik nereikia užvirinti. Nuimti nuo viryklės, palikti trumpam atvėsti ir įmaišyti sodą. Kai beveik visiškai atvės, įmušti vieną kiaušinį ir nuolat maišyti. Pabaigoje suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, ir dar kartelį viską išmaišyti. Tešla turi būti tiršta.
2.
Aliuminę foliją sukarpyti į maždaug 5 vnt. 33-35 centimetrų stačiakampius ir padaryti formas kepti torto padams. Padalinti tešlą šaukštu po lygiai ir kepti įdėjus po vieną į torto formą 180 C laipsnių orkaitėje apie 8 -10 minučių. Iškepus keletą minučių atvėsinti, o tada atsargiai nuimti foliją.
3.
Aviečių pertepimui padaryti aviečių tyrelę. Avietes nuplauti ir pakaitinti puode su trupučiu cukraus iki virimo. Tada perkošti, kad neliktų sėklyčių. Į dar karštą tyrelę įmaišyti smulkią želatiną, kad ji ištirptų. Tada padėti šaltai, kad šiek tiek sustingtų.
4.
Kremui grietinę, jogurtą, cukrų, vanilę ir standinimo miltelius išplakti.
5.
Papuošimui sausainius sutrupinti, grietinėlę išplakti iki standumo. Baltą šokoladą išlydyti su grietinėle.
6.
Ant lėkštės užtepti 1 šaukštą kremo, dėti 1 torto padą, sutepti jį apstingusia aviečių tyrele, ant jos tepti kremą, vėl torto padą, vėl aviečių sluoksnį, vėl kremą, vėl torto padą ir t.t. Aviečių tyrelės man užteko pertepti 3 sluoksniams, jei norite pertepti visus lakštus, gaminkite tyrelės daugiau. Torto viršų taip pat aptepti kremu ir palikti šaldytuve 4 - 5 valandoms ar per naktį.
7.
Tortą aptepti išplakta grietinėle, šonus apibarstyti trupiniais. Ant viršaus užtepti išlydytą šokoladą, uždėti pakavimo celofaną pūslelėmis į apačią ir gerai jį prispausti. Padėti tortą vėl į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Kai šokoladas sustings, atsargiai jį nuimti, apibarstyti likusiai trupiniais ir papuošti uogomis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Migle
2023-12-11 10:37
Isbandziau si tortas 2023 gruodzio 8 diena. Su ingredientais lygtais atrode viskas gerai, bet nebuvau labai issiskaiciusi i gaminimo eiga. Tik pradejusi daryti, pamaciau kad su eiga kazkas netaip, nes raso kad viena kiausini, o kur visi trys like kiausiniai. Galbut gramatikos klaida, gal norejo parasyti po viena, bet teko improvizuoti. Ir pasirinkau imusti du kiausinius, del to kad turiu nemazai patirties kepant tortus namuose, ir ypac medaus torta, ir ten aukso viduriukas yra 2, 3 kiausiniai. Seku eiga toliau ir matau, kad neparasyta nieko del kakavos, kuri stovi ingredientu sarase. Ir taip ir taip skaitau, nesuprantu, galvoju, gal cia as kokia nesusipratele. Idejau pora saukstu kakavos, todel kad esu dariusi tortu kuriuose dedasi kakava.

Aliumines folijos karpymas, lankstymas kazkoks, pasirode isvis kaip laiko svaistymas, todel kad netgi kepant medaus tortus didesnius, pvz kuriuose yra devyni lakstai, tiesiog tenka iskocioti tesla, padalinti i lygias dalis, paskirstyti i formele ar ant blekos su kepimo popieriumi ir kepti 2/3 minutes ir done. Sitame recepte teko vargti su saukstu, nes tirsta tesla buvo, bet ne tokio tirstumo kad kociotusi, tai kazkaip pavyko, bet nebuvo lengva.

neturejau ir grietines standiklio, teko naudoti zelatina. bet vistiek kremas buvo per skystas. Iki ryto sustingo, bet galu gale tortas vistiek buvo per slapias, kai teko patiekti sveciams.

Paskutinis dalykas, kuris isvis nebuvo reikalingas, tai balto sokolado lydymas ir pylimas ant torto virsaus. Jis juk sukietejo ir kai reikejo patiekti sveciams, teko vargti su peiliu, nes kietas sokoladas trukde graziai atpjauti torta.

Isvada tokia, kad gal ir butu isejes geras tortas, jeigu nebutu buve klaidu ir butu buve labiau apgalvota su puosimu torto. Bet kita karta darysiu medaus klasikini torta, is tokiu patikrintu blogu kaip Sauleta Virtuve. Nors ir La Maistas retai nuvildavo.
ATSAKYTI
Ugnė
2018-10-15 18:55
Ar esat bandę? Tikai pavyksta? ATSAKYTI
Diana
2018-10-17 20:53
Dar nei vienas Andzelikos receptas manes nepavede, tikrai turetu pavykti sitas tortas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital