Šokoladinis medaus tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Šokoladinis medaus tortas
Autorius apie receptą: Šokoladinis medaus tortas - labai skanus kiekvienas kąsnelis. Kepimui naudotos dvi 16 cm skersmens formos. Šokoladinis medaus tortas - labai skanus kiekvienas kąsnelis. Kepimui naudotos dvi 16 cm skersmens formos. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
170 gramų kvietinių miltų
100 gramų šokolado (75%)
100 gramų medaus
80 gramų kefyro
50 gramų cukraus
7 gramai sodos
3 gramai kepimo miltelių
Kremui:
450 gramų grietinėlės
350 gramų grietinės
100 gramų balto šokolado
50 gramų cukraus
50 gramų vandens
12 gramų želatinos
Pertepimui:
350 gramų braškių (naudojau šaldytas)
1 vienetas citrinų
15 gramų kukurūzų krakmolo
Sulaistymui:
1 vienetas citrinų
60 gramų vandens
10 gramų medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį dėti medų, berti cukrų ir ištirpinti. Atidėti atvėsti.
2.
Į kitą dubenį dėti šokoladą, pilti kefyrą ir ištirpinti.
3.
Į dubenį su medaus mase įmušti kiaušinius ir plakti 7 - 8 minutes elektriniu plaktuvu iki purumo. Supilti šokolado masę, 30 sekundžių plakti lėčiausiu greičiu.
4.
Į dubenį įsijoti miltus, sodą, kepimo miltelius, išmaišyti ir suberti į dubenį su išplaktais produktais, išmaišyti mentele.
5.
Dvi kepimo formas ištiesti kepimo popieriumi, padalinti paruoštą tešlą, kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Patikrinti, ar iškepė, galima mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus jis turi likti švarus. Atvėsinti (galima ir pašaldyti, tuomet lengviau pjaustyti) ir supjaustyti kuo ploniau.
6.
Kremui į dubenį suberti želatiną, įpilti vandens ir palikti brinkti 15 minučių.
7.
Susmulkinti šokoladą ir suberti į dubenį su želatina, išmaišyti.
8.
Į dubenį supilti 250 gramų grietinėlės ir išplakti iki lengvų putų.
9.
Į kitą dubenį dėti grietinę, pilti 200 gramų grietinėlės, berti cukrų ir plakti iki standumo. Porą kremo šaukštų dėti į dubenį su želatina, išmaišyti. Tuomet sudėti visą kremą, permaišyti. Galiausiai sudėti išplaktą grietinėlę ir permaišyti.
10.
Braškių pertepimui atitirpusias uogas sudėti į puodą, išspausti citrinos sulčių, įberti krakmolo ir nuolat maišant virti iki kol užvirs ir sutirštės. Tai užtruks porą minučių nuo užvirimo. Jei uogos nesaldžios, galima įberti cukraus.
11.
Sulaistymui į puodą dėti medų, išspausti citrinos sulčių, įpilti vandens ir išmaišyti. Užvirti, tuomet atvėsinti.
12.
Į formą, kurioje formuosite tortą, įtiesti kepimo popierių. Dėti biskvito lakštą, palaistyti medaus sirupu, dėti kremo, paskirstyti per visą plotį, dėti kitą biskvito lakštą, palaistyti sirupu, dėti uogų masės, kremo, paskirstyti per plotį, tuomet vėl dėti biskvito lakštą ir taip sluoksniuoti iki kol nebeliks produktų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital