Šokoladinis medaus tortas

AUTORIUS:
Irena-anirtic
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šokoladinis medaus tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Biskvitui:
200 gramų cukraus
200 gramų medaus
200 gramų sviesto (arba kepinių margarinas)
šiek tiek druskos
1 šaukštelis prieskonių (meduolių)
4 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai sodos
2 šaukštai kakavos (šokoladinė )
2 šaukštai grietinės
Kremui:
1 litras grietinės
200 gramų cukraus
šiek tiek vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio citrinos rūgšties
200 pakelių šokolado (juodasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į vidutinio dydžio puodą sudėkite cukrų, medų, sviestą, druską, meduolių prieskonius. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol gausite vientisą masę ir ji užvirs. Pavirinti 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
2.
Į atvėsusią masę po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno garai išmaišydami.
3.
Į grietinę dėti sodą (du nubrauktus arbatinius šaukštelius), įpilti 2 šaukštus acto (actas užgesina sodą, todėl nelieka jos skonio). Gerai išmaišyti. Indas turi būti daug didesnis. Dėti į masę ir gerai išmaišyti.
4.
Dėti 2 valgomus šaukštus su kaupu kakavos ir išmaišyti .Miltus išsijokite ir dalimis dėkite į plakinį ir gerai išmaišyti. Turite gauti vientisą grietinės tirštumo masę (miltų gali ir atlikti).
5.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite paruoštą biskvito tešlą ir kepkite iki 180 ºC temperatūroje. Patikrinkite mediniu pagaliuku - jei jis įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus, reiškia, biskvitas iškepė.
6.
Iškepusį biskvitą atvėsinkite. Supjaustykite sluoksniais apie 0,5 cm storio(sluoksnių skaičius priklausys nuo biskvito storio).
7.
Paruoškite torto kremą. Į dubenį sudėkite visus ingridientus išskyrus šokoladą. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standžią masę. Šokoladą ištirpdyti karšto vandens vonelėje. Sudėkite į grietine ir gerai išmaišykite.
8.
Kiekvieną biskvitą sulaistykite pasaldintu vandeniu ir pertepkite kremu.
9.
Paruoštą tortą šaldytuve palaikykite bent per naktį, galite ir porą dienų - tuomet kremas dar geriau įsigers į biskvitus.Tortas bus dar skanesnis.Puošti trupiniais
AUTORIUS: Irena-anirtic
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital