Šokoladinis maskarponės sūrio tortas - kremiškas ir tirpstantis burnoje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šokoladinis maskarponės tortas
Šokoladinis maskarponės tortas
Šokoladinis maskarponės tortas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų juodojo šokolado
Papuošimui:
šiek tiek šokolado (tarkuotas)
šiek tiek šokolado plokštelės
Sirupui:
2 šaukštai apelsinų sulčių
2 šaukštai vandens (karšto)
3 šaukšteliai cukraus
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių (didelių)
110 gramų sviesto
100 gramų miltų
100 gramų cukraus
3 šaukštai grietinėlės
15 gramų kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui minkštas sviestas išplakamas su cukrumi, bei vaniliniu cukrumi, mušami kiaušiniai. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais beriami į tešlą, beriama kakava ir permaišoma. Pilama grietinėlė, viskas permaišoma.
2.
Tešla paskleidžiama ~18 cm formoje ir kepama iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikrinama mediniu iešmeliu. Atvėsinamas.
3.
Sirupui visi ingridientai maišomi kartu, kol cukrus ištirps.
4.
Kremui grietinėlė praplakama iki putų, sudedamas maskarponės sūris ir išplakama iki standumo. Šokoladas išlydomas ir, plakant, įmaišomas į kremą.
5.
Biskvitui nupjaunamas iškilimas ir biskvitas sulaistomas sirupu, ant viršaus paskleidžiamas kremas ir išlyginamas paviršius, pabarstoma šokoladu ir kelioms valandoms paliekama šaltai.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis