Šokoladinis maskarponės sūrio tortas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
300 gramų šokoladinių sausainių
150 gramų sviesto
Kremui:
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
500 gramų maskarponės sūrio
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštas želatinos
Papuošimui:
šiek tiek šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sutrupini. Sviestą ištirpinti. Sausainius išmaišyti su sviestu. Masę sudėti į formą, kaip pagrindą, įdėti į šaldytuvą ir laikyti ten, kol ruošite kremą.
2.
Ruošiame kremą: paruoškite želatiną - pirma išbrinkinkite ją su šiek tiek šalto vandens (užpilkite tiek vandens, kad apseptų želatiną ir būtų per vieną-du pirštus virš, palikite 15-20 min pastovėti), tada virš garų vonelės ištirpinkite ir atvėsinkite.
3.
Išplakite grietinėlę su cukrumi iki standumo. Tada sumaišykite su želatina - greitai maišant, pamažu pilkite želatiną, kad ji nesušoktų į gumulėlius. Tuomet sudėkite maskarponės sūrį. Išmaišykite. Sūrio masę supilkite ant sustingusio pagrindo. Tortą palaikyti šaldytuve bent 3 - 4 valandas (galima per naktį).
4.
Papuošti viršų galima susmulkintu šokoladu. Prie šio torto ypatingai tinka braškės - jas galima ne tik dėti kaip papuošimą, bet ir įpjaustyti į sūrio masę, prieš supilant ant torto pagrindo.
5.
Skanaus!
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Sandra
2018-06-17 22:23
Gaminau ši pyragą, skonis kaip ir geras, bet pilant želatiną i išplaktą grietinėlę ji atrodė, kaip sutraukta ir valgant pyragą jautėsi tas, gal žinot kodėl taip atsitiko? ATSAKYTI
Laura
2018-06-17 22:45
Gali būti, kad neatvėsinote pakankamai želatinos ar per staigiai supylėte į grietinėlę, todėl "sušoko". ATSAKYTI
Laura
2018-06-30 18:34
Paprastai želatina sušoka, jeigu būna per didelis temperatūros skirtumas tarp želatinos ir kremo. Želatina turi būti pakankamai atvėsusi (jokiu būdu ne karšta), o kremas irgi ne ką tik iš šaldytuvo, labiau link kambario temperatūros. ATSAKYTI
Sandra
2016-06-17 08:09
Labai skanu,kaip ledai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital