Šokoladinis kremas keksiukams ir tortams - tik du ingredientai

AUTORIUS:
Rasa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Šokoladinis kremas keksiukams tortui
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai greitai ir paprastai paruošiamas kremas, kuriam reikia tik dviejų ingredientų. Tokio kiekio pakaks vienam vidutinio dydžio tortui ar maždaug 20 keksiukų. Beje, kremą Labai greitai ir paprastai paruošiamas kremas, kuriam reikia tik dviejų ingredientų. Tokio kiekio pakaks vienam vidutinio dydžio tortui ar maždaug 20 keksiukų. Beje, kremą galima dėti ir tiesiog ant ledų! (...daugiau) Rasa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
350 gramų šokolado (juodo arba pieniško)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šokoladą labai smulkiai sukapoti ir sudėti į vidutinio dydžio dubenį.
2.
Grietinėlę pakaitinti prikaistuvyje iki beveik užvirs (šonuose ims kilti nedideli burbuliukai).
3.
Karštą grietinėlę tolygiai užpilti ant šokolado. Indą su šokoladu uždengti dangčiu (ar lėkšte, ar kitu daiktu) ir palikti pastovėti 5-7 minutes, kad šokoladas ištirptų. Tada atidengti ir maišyti šluotele tol, kol kremas bus tolygus ir neliks šokolado gabalėlių.
4.
Palikti kremą atvėsti iki kambario temperatūros.
5.
Iškart atvėsęs šis kremas puikiai tinka aptepti torto ar keksiukų viršų lygia glazūra. O kuo ilgiau paliksite stovėti, tuo kremas tirštės ir tvirtės. Kai pakabinus kremą šaukštu jis laiko formą ir tekstūrą, galite jį dėti į konditerinį maišelį ir puošti keksiukus ar tortą dekoracijomis.
Patarimai:
Jeigu norite paspartinti kremo sutvirtėjimą, atvėsusį galite trumpam įdėti į šaldytuvą. Tik nelaikyti per ilgai, nes sustings per daug (tokiu atveju šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje ir suminkštės).
Jeigu užylus šokoladą grietinėle ir palikus pastovėti bei po to išmaišius vis tiek liko šokolado gabalėlių (gali nutikti, jeigu šokoladą kapojote per stambiai), įdėkite keletai sekundžių į migrobangę ir vėl išmaišykite. Jeigu dar liko gabalėlių, įdėkite dar kelioms sekundėms ir vėl maišykite. Svarbu kremo neperkaitinti, nes pasikeis tekstūra!
AUTORIUS: Rasa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Kunigunda
2024-04-16 11:34
Sveiki, su savo draugais išmėginome jūsų receptą, buvo visiška katastrofa, gaminome ežio formos tortuką (regį) kremas nuslydo nuo kampų, tortukas buvo sugadintas, nuoširdžiai norėjosi verkti, nedarykite šio kremo, kartoju NEDARYKITE ATSAKYTI
Austėja
2023-12-26 20:22
iš pradžių buvo skystokas, bet užpylus ant keksiukų ir palikus šaldytuve nakčiai viskas gavosi puikiai ATSAKYTI
Kotryna
2022-05-14 15:07
Siaubas ne kremas. Skystimas gavosi... ATSAKYTI
Augustė
2022-11-06 19:54
Man irgi :( ATSAKYTI
Austėja
2022-11-07 09:19
Gal nepalaukėt iki kol atvės? Nes juk sviestas ir šokoladas stingsta vėsdamas :) ATSAKYTI
Tama
2022-04-22 18:17
Niekas nesigavo, beisu ATSAKYTI
Akvile
2021-11-10 23:08
nepaejo, skystas ATSAKYTI
Valerija
2021-09-20 18:54
O kremo nebereikės plakti kad būtų standus ar dėti želatiną ATSAKYTI
Aurelija
2021-09-21 13:21
Nereikia čia želatinos :) Kai atvėsta, sudedat į konditerinį maišelį ir puošiat :) ATSAKYTI
Ugnė
2019-03-05 21:56
Ar galima kremą pasidaryt iš vakaro ir palikt stovėti? ATSAKYTI
Rasa
2019-03-06 12:50
Nerekomenduočiau jo labai ilgai palikti šaldytuve, nes gali labai sustingti. Jei visgi laikysit, vėliau, prieš naudojant palaikykite kambario temperatūroje ir kruopščiai permaišykite. ATSAKYTI
Kristina
2021-01-24 16:33
O jūs nepardavinėjate? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital