Šokoladinis keksas su kriaušėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladinis keksas su kriaušėmis
Autorius apie receptą: Rytais toks gabaliukas su garuojančia kava - būna didžiausias malonumas. Ingredientai skirti 9,5 x 25 cm kekso formai. Rytais toks gabaliukas su garuojančia kava - būna didžiausias malonumas. Ingredientai skirti 9,5 x 25 cm kekso formai. Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
3 vienetai kriaušių
300 gramų vandens
150 gramų cukraus
1 vienetas cinamono lazdelių
0.5 vieneto citrinų
2 šaukštai miltų
1 šaukštas kakavos
1/4 šaukštelio cinamono
Tešlai:
240 gramų pasukų (arba kefyro)
200 gramų miltų
120 gramų rudojo cukraus
120 gramų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
35 gramai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruošiame kriaušes - jas nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklytes, bet palikite kotelius. Apšlakstykite iš pusės citrinos išspaustomis sultimis.
2.
Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir įmeskite cinamono lazdelę. Užvirinkite. Į verdantį sirupą sudėkite kriaušes, užvirinkite dar kartą, sumažinkite ugnį, pridenkite puodą ir virkite apie 20 minučių, kol kriaušės suminkštės, bet laikys savo formą. Ištraukite ir atvėsinkite.
3.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite įdarui skirtus kakavą, miltus ir cinamoną. Atvėsusias kriaušes apvoliokite šiame mišinyje.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais kepimo formą.
5.
Ruošiame tešlą: dubenyje šluotele sumaišykite pasukas, aliejų ir kiaušinį. Suberkite cukrų ir permaišykite.
6.
Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir kepinių sodą.
7.
Persijokite į pirmąjį dubenį, išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo skardą. Atsargiai sukaišiokite kriaušes į paruoštą tešlą skardoje. Per daug stumti nereikia (iki pusės), nes jos pačios nuslinks į apačią keksui bekylant.
8.
Kepkite apie 50 minučių arba kol iškeps.
9.
Ištraukite iš orkaitės, palikite 10 minučių kepimo formoje ir tada išimkite. Palikite ant grotelių, kol atvės.
10.
Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra arba pasigaminkite šokoladinį padažą, kuris jam labai tiktų.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital