Šokoladinis kavos tortas su maskarponės sūrio kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Šokoladinis kavos tortas su maskarponės sūrio kremu
Šokoladinis kavos tortas su maskarponės sūrio kremu
Šokoladinis kavos tortas su maskarponės sūrio kremu
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio, "šlapias", turtingo skonio tortas. Jame persipina sodrus šokolado ir gaivus maskarponės-grietinėlės kremo skoniai. Biskvitai išeina gana ploni, tad Nuostabaus skonio, "šlapias", turtingo skonio tortas. Jame persipina sodrus šokolado ir gaivus maskarponės-grietinėlės kremo skoniai. Biskvitai išeina gana ploni, tad mėgstantys torte daugiau biskvito galite jį kepti iš daugiau kiaušinių. Kepimui naudojau 22 centimetrų skersmens formą. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
100 gramų miltų
30 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
4 šaukštai cukraus
Šokoladiniam kremui:
200 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
30 gramų sviesto
20 gramų vandens (šalto)
5 gramai želatinos
Sulaistymui:
pagal poreikį kavos (stiprios, saldžios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius su cukrumi plakti 7-10 minučių elektriniu plakikliu, kol masė padidės 3 kartus ir taps grietinės tirštumo.
2.
Atsargiai šaukštu įmaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Masė turi išlikti puri. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 25-30 minučių iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį biskvitą atvėsinti ir ilgu peiliu perpjauti į 4 lakštus.
3.
Kremui grietinėlę išplakti su cukrumi iki standumo ir atsargiai šaukštu sumaišyt su maskarpone.
4.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Šokoladą su sviestu ištirpinti ant mažos ugnies arba garų vonelėje. Kai šokoladas išsilydys, supilti želatiną, ir maišyti, kol ištirps. Palikti šokoladinę masę atvėsti.
5.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir šaukštu atsargiai įmaišyti į šokoladinę masę. Palikti šaldytuve, kad šiek tiek sustingtų.
6.
Į lėkštę įdėti kepimo formos žiedą. Maskarponinį kremą padalinti į maždaug 3 dalis, 2 dalys biskvitų pertepimui, 1 dalis - papuošimui. Dėti pirmą biskvitą, sulaistyti kava, dėti maskarponęs kremą. Dėti antrą biskvitą, sulaistyti kava, supilti visą šokoladinį kremą. Vėl dėti biskvitą, vėl užtepti maskarponinį kremą. Uždėti likusį biskvito lakštą ir negausiai jį sulaistyti kava.
7.
Palikti tortą šaldytuve, kol sustings. Papuošti likusius kremu pagal savo fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital