Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"
Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"
Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"
Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"
Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"
Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"
Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"
Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"
Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"
Šokoladinis kavos tortas "Juodoji rožė'"
Autorius apie receptą: Vasara baigėsi, galima kolorijų kartais ir neskaičiuoti. Ypač, jei pasipila šeimoje gimtadieniai. Šio torto vertė apie 15 €, darbelio yra, teks ir sušilti begaminant, bet Vasara baigėsi, galima kolorijų kartais ir neskaičiuoti. Ypač, jei pasipila šeimoje gimtadieniai. Šio torto vertė apie 15 €, darbelio yra, teks ir sušilti begaminant, bet rezultatas sušildys artimųjų ne tik dvasią, bet ir kūną, nes... yra slaptų ingredientų. Tai romas, arba brendis su slyvomis. Maži alkoholio kiekiai svekatai nėra žalingi, juk jo pilama net į vaistus, Tortas su šia paslaptimi būna minkštesnis, aromatingesnis, ilgiau galiojantis. Tiesa, jei valgys vaikai tortą, skanu bus ir be alkoholio, arba jį galima pakeisti romo esencija. Šio torto išvaizdą sukūriau pati, o glaisto, biskvito, įdaro idėjų bandžiau semtis internete. Deja, sau tobulų neradau, vis kantriai eksperimetuodama keičiau proporcijas, sudėtį, kol galiausiai pavyko taip, kaip norėjau. Gaminau tortą, neskaičiuojant eksperimentinių gaminimų, 2 kartus. Biskvitus kepiau silikoninėje formoje, stikliniu dugnu, 23 cm skersmens. Vieną kartą kepiau 3 lakštus, 2 storesnius dar perpjoviau ir sutepiau kremu su romu, bet be riešutų ir slyvų. Kitą kartą kepiau 3 lakštus, o į idarą dar pridėjau karamelizuotų riešutų ir slyvų, brendyje mirkytų. Abu variantais susilaukė daug pagyrų. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Papuošimui:
100 gramų juodojo šokolado (rožėms)
1 pakelis baltojo šokolado skonio glajus (lapeliams, naudojau Dr. Oetker)
1 pakelis juodojo šokolado skonio glajus (lapeliams, naudojau Dr. Oetker)
1 šaukštas medaus (rožėms)
Įdarui:
400 gramų juodojo šokolado
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų džiovintų vaisių ir riešutų mišinio (karamelizuotų riešutų, džiovintų slyvų)
2 šaukštai romo (arba slvų brendžio)
Biskvitui:
375 mililitrai kavos (nesaldžios, karštos, perkoštos)
340 gramų kvietinių miltų
225 gramai cukraus (ir glaistui)
187 gramai sviesto (minkšto)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų rudojo cukraus
75 gramai kakavos (ir glaistui)
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštas vanilės ekstrakto
Glajui:
120 gramų juodojo šokolado
100 gramų cukraus
66 gramai kondensuoto pieno, saldinto
15 gramų kakavos
1 šaukštas želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aš torto gamybą pradedu nuo papuošimų gaminimo. Pagal instrukciją sušildyti Dr. Oetker glajus, prakirpti kampučius. Ant sviestinio popieriaus reikia užlašinti juodo šokolado apvalią balutę, norimo dydžio, o ant jos viršaus, tik mažiau, balto šokolado. Tuomet peilio galu braukome ,,spindulius'' į visas puses. Gerai sušaldyti ir kiekvieną papuošimą perlaužti per pusę.
2.
Rožių gaminimas. Tradicinį juodą šokoladą ištirpinti inde ant garų, sumaišyti gerai su medumi, supilti į celofaninį maišelį ir sušaldyti. Kai jau kietas, per maišelį gerai išminkyti ir sufomuoti pailgą formą. Vėl kiek pašaldyti, išimti iš celofano, labai švariomis rankytėmis, kiek pakočiojus, daržovių papuošimų pjovikliu aš išpjaunu šokoladines juosteles, iš kurių suformuoju rožes. To dalyko neturint, galima šokoladines juosteles išpjauti peiliu, arba po lapelį lipinti rožytes rankomis. Sušaldyti gėlytes.
3.
Pasigaminame įdarą: grietinėlę reikia pakaitinti iki užvirimo ir supilti ją ant laužyto šokolado. Gerai išmaišyti ir padėti bent 4 valandoms į šaldytuvą. Puiku, jei protarpiais pamaišome. Iki šiolei aprašytus darbelius geriausia atlikti iš vakaro, ar bent jau labai iš anksto.
4.
Biskvito kepimas: rudą cukrų sumaišyti su kava ir 75 gr kakavos.
5.
Sviestą gerai išmaišyti su cukrumi 225 gr iki purumo, kad nebūtų girgždesio.
6.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kurie turi būti neseni, nes gali nekilti. Kad tikrai kiltų, galima imti šaukštelį kepimo miltelių ir puse šaukšelio sodos.
7.
Maišant sviestą, mušti vieną kiaušinį, pamaišyti, pilti kelis šaukštu miltų, vėl kiaušinį, vėl miltų... Belieka sumaišyti abi turimas mases kartu, pagardinti vanilės ekstraktu. Išmaišyti. Bus skystoka, ruda masė.
8.
Pilti į sviestuotą formą dalį tešlos, dėti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25 min. Galima patikrinti smeigtuku, ar iškepė. Biskvitas turi būti tolygiai kiek pakilęs, drėgnokas. Patarčiau išsikepti 3 ar 4 lakštus, nereiks pjaustyti. Biskvitus padėti atšalti.
9.
Dabar gaminamas glaistas išorei. Jis bus labai skanus, blizgus, gerai tekantis. Želatiną reikia paruošti 35 ml. vandens, pagal instrukciją ant pakuotės.
10.
100 gr cukraus ištirpinti 50 ml. vandens, į jį supilti sutirštintą pieną, sumaišytą su 15 gr kakavos, išmaišyti ir viską užvirti. Nukelti nuo ugnies, kiek pravėsinus supilti želę, išmaišyti ir galiausia supilti skystą masę ant trupinto šokolado, skirto glaitui. Maišant jį ištirpinti. Gautas glaistas perkočiamas per tinklelį arbatai. Padedamas, kol pravės galutinai
11.
Torto surinkimas. Kaip minėjau, gaminau šį tortą 2 kartus, todėl pateiksiu abu variantus.
12.
1 variantas. Dedamas į formą biskvito lakštas. Torto įdaras išimamas iš šaldytuvo, kuriame prabuvo bent 4 val. ir gerai išsukamas. Turi gautis kreminės konsistencijos, minkštas, purus, bet atrodo šiek tiek skystesnis tiktų tortui. Va čia savo darbą atlieka slaptas ingredientas. Pilame romo kelis šaukštus, ar slyvinio brendžio ,,Gloria''. Jei valgys vakai, kremui praskiesti labai tiks klevų sirupas, jokio alkoholio tuomet. Kremas gerai išmaišomas ir tepamas ant lakštų. Dalį jo reikia atsidėti torto viršui aptepti. Gražai apglaistytas tortas padedamas į šaldytuvą bent valandai.
13.
2 variantas. Torto įdarą paskaninau slyviniu brendžiu ,,Gloria'' bei dar dėjau karamelizuotų kapotų riešutų, bei nupiltų karštu vandeniu ir brendyje ,,Gloria pamirkytų slyvų. Belieka tortą aplieti skanuoju, blizgiuoju glaistu. Jis turi būti ne šiltas, bet ir ne šaltas, skystokas. Geriausia šią masę supiltį į celofaninį maišelį, pilti ant torto nuo jo vidurio pradedant. Labai praverčia sukamas torto padėklas šiame darbelyje. Vėl tortas keliauja į šaldytuvą. Jau kad ir po valandos galima puošti taip, kaip patinka. Va čia tai malonumas koks!
14.
Tortą aprašiau labai smulkiai ir kantriai, nenoriu, kad žmonės ,,susivarytų'' gamindami pagal mano receptus, juk pati turiu skaudžios patirties... Sekmės gaminantiems, kantrybė atsipirks, jei kils neaiškumų, mielai atsakysiu komentaruose. Tegul būna šilta, jauku ir skanu kievienuose namuose!
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Regina
2021-01-02 22:40
Tikslinu- želatinos glajumi reikia šaukštelio, tiksliau 6 gr.
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital