Šokoladinis karamelinis tortas su kavos nata

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šokoladinis karamelinis kavos tortas
Šokoladinis karamelinis kavos tortas
Šokoladinis karamelinis kavos tortas
Šokoladinis karamelinis kavos tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
150 gramų miltų
100 gramų sviesto
1 šaukštas kakavos (su kaupu)
1 šaukštelis sodos (nugęsintos)
Kremui:
840 gramų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų juodojo šokolado
Sulaistymui:
300 mililitrų kavos (stiprios, saldintos)
Papuošimui:
50 gramų juodojo šokolado
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius suplakame su cukrumi. Ištirpiname sviestą, paliekame šiek tiek atvėsti ir maišant supilame i kiaušinių masę, sudedame kakavą, miltus ir gęsintą sodą. Gerai permaišome.
2.
Pilame į norimą formą (naudojau 28 cm skersmens) ir kepame įkaitintoje 180-190* C temperatūros orkaiteje apie 20-30 min. Patikriname mediniu pagaliuku. Tortui reikia išsikepti 2 tokius biskvitus (recepte nurodyta ingredientų norma vienam biskvitui). Visiškai atvėsusius biskvitus perpjauti pusiau. Gausime 4 nestorus biskvito sluoksniukus.
3.
Kremui skirtus Rududu ir grietinėlę supilame į puodą ir kaitiname ant lengvos ugnies, kol grietinėlė užvirs. Šokoladą sulaužome gabaliukais ir gerai išmaišome, kol jis ištirps. Nuimame nuo ugnies ir per sietelį pilame į kitą puodą. Ant sietelio likusį Rududu pertriname šaukštu. Kremą atvėsiname ir dedame į šaldytuvą 5-6 val. (galima ir per naktį). Jei laikome trumpiau,- prieš plakant kremą, dar būtinai įdedame į kamerą su puodu 15-20 min. Gerai atšaldytą kremą išplakame mikseriu. Šio kremo kiekio užtenka biskvitams pertepti ir tortui papuošti.
4.
Papuošimui ant garų vonelės ištirpiname visus produktus, ir paliekame šiek tiek masei atvėsti.
5.
Torto surinkimas: apatinį biskvito sluoksnį sulaistome atvėsinta stipria kava, dedame 1/4 karamelinio kremo ir paskirstome jį tolygiai. Dedame antrą sluoksnį biskvito, vėl sulaistome kava, tuomet vėl 1/4 karamelinio kremo. Ir taip sutepame visus 4 biskvito sluoksnius. Gražiai aplyginame torto šonus, viršų.
6.
Kremo dalį (apie 1/4), skirtą torto puošimui (viršui ir šonams) galima atidėti į šaldytuvą nakčiai (kol suteptas tortas subręs), kad labai gerai atšaltų grietinėlė, tuomet išsiplaks tvirtesnis kremas. Jei patinka šokoladas, torto viršų dar papuošiame ištirpintu šokoladu. Taip pat mano skoniui čia labai tiktų ir riešutai, tiek puošimui, tiek į kremą. Dedame papuoštą tortą į šaldytuvą bent pusdieniui, o dar geriau paliekame per naktį
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Loreta
2018-05-17 15:01
Sveiki,norėčiau paklausti o kokio svorio tortas išeina iš šio kekio? ATSAKYTI
Zivka
2017-12-30 14:40
Viskas atrodytu kaip ir grazu , bet as nesupratau, ar ta uzmaisytos teslos kieki kur turime padalinti i dvi dalis, ar antram biskvitui vel maisyti tokia pacia tesla? Nes jei reikia padalinti ta kieki kur turime i dvi dalis tai net dugnas neuzsidengs 28 cm skersmens keptuveje :) Tai kaip ten is tikro daryti? ATSAKYTI
Evelina
2017-12-31 09:24
Taip, recepte prie ingredientų nurodyti kiekiai vienam biskvitui, o tortukui reikia dviejų tokių biskvitų, vadinasi bendrą ingredientų kiekį dvigubinkite. Na tik maišykite tešlą vis tiek atskirai, negerai palikti užmaišytą biskvito tešlą stovėti, nes praras purumą. Mūsų šeimai šis tortas labai patinka, kepiau jau ne kartą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital