Šokoladinis grietininis tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladinis grietininis tortas
Šokoladinis grietininis tortas
Šokoladinis grietininis tortas
Autorius apie receptą: Tai tikrų tikriausias tortas šokolado gerbėjams. Tikra šokolado bomba, ne kitaip. Sodrus, kupinas skonio. Receptą radau: ... Tai tikrų tikriausias tortas šokolado gerbėjams. Tikra šokolado bomba, ne kitaip. Sodrus, kupinas skonio. Receptą radau: Bakingsecrets.lt svetainėje. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 žiupsnelis malto cinamono
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų kefyro
170 gramų kvietinių miltų
220 gramų rudojo cukraus
120 gramų sviesto
100 gramų juodojo šokolado (bent 54 proc. kakavos, laužyto)
30 gramų kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės aromato
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 mililitrų grietinės, 30% riebumo
300 gramų juodojo šokolado (bent 54 proc. kakavos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išsukame su cukrumi, vanile, kol masė pabals ir patrigubės.
2.
Garų vonelėje ištirpiname sviestą ir laužytą šokoladą. Masę šiek tiek atvėsiname ir silpna srovele supilame į kiaušinių plakinį. Išplakame iki vientisos masės.
3.
Miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius, cinamoną sumaišome ir įsijojame į šokoladinę masę. Atsargiai išmaišome. Supilame kefyrą. Dar kartą viską išmaišome iki vientisos masės.
4.
Kepimo popieriumi išklojame dvi 20 cm skersmens kepimo formas, kraštus patepame sviestu. Tešlą padaliname į 2 kepimo formas po lygiai.
5.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 min. Išimame iš orkaitės ir biskvitus visiškai atvėsiname. Kai atvės, kiekvieną biskvitą perpjauname pusiau.
6.
Kremui šokoladą sulaužome ir ištirpiname garų vonelėje.
7.
Kitame puodelyje pašildome grietinę, kad nebūtų šalta. Į grietinę maišydami supilame šokoladą, išmaišome iki vientisos masės.
8.
Surenkame tortą. Į atsegamą torto formą dedame vieną biskvitą, tepame kremo, vėl dedame biskvitą, vėl kremas. Sluoksniuojame taip, kol surinksime visą tortą. Pasiliekame kremo viršui ir šonams aptepti. Tortą dedame kelioms valandoms į šaldytuvą stingti.
9.
Išimame tortą iš formos, aptepame viršų ir šonus kremu. Puošiame pagal fantaziją. Aš puošiau kokosiniais saldainiais ir pabarsčiau kokoso drožlėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital