Šokoladinis desertas "Marselis"

AUTORIUS:
Gardu gardu,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šokoladinis desertas "Marselis"
Autorius apie receptą: Buvę Prancūzijoje tikriausiai ragavo ne vieną gardų ir tiesiog burnoje tirpstantį šios šalies virtuvės desertą. Savo virtuvėje mes taip pat mėgstame prancūziškų Buvę Prancūzijoje tikriausiai ragavo ne vieną gardų ir tiesiog burnoje tirpstantį šios šalies virtuvės desertą. Savo virtuvėje mes taip pat mėgstame prancūziškų desertų improvizacijas, tad vienos „Gardu Gardu“ laidos filmavimo metu pagaminti šį ypatingą šokoladinį skanėstą patikėjome Nomedai Marčėnaitei. Nomedai pavyko, tad kviečiame ir jus išbandyti. (...daugiau) Gardu gardu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų juodojo šokolado
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
200 gramų kiaušinių trynių (iš daugmaž 10 didesnių kiaušinių)
170 gramų kiaušinių baltymų (iš daugmaž 4 didesnių kiaušinių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šokoladą ištirpinkite drauge su sviestu (virš karšto vandens vonelės arba atsargiai mikrobangėje).
2.
Viename inde išplakite kiaušinio trynius su cukrumi iki baltumo. Kitame inde standžiai išplakite baltymus.
3.
Trynių masę atsargiai įmaišykite į ištirpintą šokoladą. Tada atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Masę padalinkite į dvi lygias dalis.
4.
Vieną dalį padėkite į šaldytuvą, o kitą supikite į kepimo formą ir 20 – 25 minutes kepkite 170°C temperatūros orkaitėje. Iškepus leiskite atvėsti, o tada ant viršaus supilkite likusią šokoladinės masės dalį.
5.
Pyragaitį palaikykite šaldiklyje, kol sustings ir tada gardžiuokitės. O jeigu valgysite vėliau, šaldiklyje ir laikykite, bet perkelkite į šaldytuvą likus pusvalandžiui iki ragavimo, kad suminkštėtų.
AUTORIUS: Gardu gardu
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Agne
2016-12-18 19:03
O man patiko, gal kad labai megstu juoda sokolada ir dariau is labai kokybisko savo megiamo sokolado, nes sokolado kokybe cia tikrai jauciasi. Dar biski i mase itarkavau apelsino zieveles ir idejau ziupsni cinamono. Tai dieviskai skanu buvo. Tik as irgi laikiau saldiklyje ir is saldiklio isemiau gal likus kokioms 20 min iki valgymo, kad paminkstetu. Pritariu, kad sitas desertas saldiklyje laikomas turetu buti ir gaunasi toks kaip ledai. Dar turetu tikti ant apatinio sluoksnio uzberti kokiu paskrudintu riesutu ir uztepti rududu arba karameles plona sluoksni, ar gal vidury dar ideti analogisko kremo sluoksni su baltu sokoladu. Na pabandysiu kitasyk :-)

O kas del biskvito trapumo - gal dideleje skardoje kepete ir plonas labai buvo? As dariau 20cm skersmens torto formoje ir kepiau kokias 20min ar gal net biski maziau, tik iki kol virsus apkepe tvirciau. Tai biskvitas atveses kaip tik toks dregnas ir labai sokoladinis tapo, kaip tie brownie tipo pyragai.

Na zodziu man labai patiko, kartosiu dar ateity :-) ATSAKYTI
Loreta
2016-12-18 14:39
gaminau, jei saldyklyje laikant skonis, kaip sokoladiniu ledu, perkelus i saldytuva, virsutinis sluoksnis taip neisilaiko, kaip nuotraukoje...neblogas, bent kita siky nedaryciau, kas patiko, tai apatine deserto dalis, jei ta visa mase sukresti i kepimo skarda, ant kepimo popieriau ir iskepus, gautusi kaip ir biskivitas, tik su juo dirbti reik greit ir atsargiai kol karstas, nes atsales jis sutrupa ;) ATSAKYTI
Viktorija
2016-11-17 17:08
sveiki, o kokio dydžio indą kepimui naudojote? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital