Šokoladinis biskvitas pagal Dalią - purus, lengvas ir labai skanus

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Šokoladinis biskvitas tortui
Autorius apie receptą: Purus, lengvas, ne per saldus, neįskilęs ir nesukritęs. Žodžiu, idealus! Purus, lengvas, ne per saldus, neįskilęs ir nesukritęs. Žodžiu, idealus! Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
30 gramų kakavos
30 gramų miltų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Baltymus atskirti nuo trynių. Trynius šluotele išsukti su cukrumi iki baltų putų. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų.
2.
Į trynių masę įdėti kakavos, išsukti, dėti pusę kiekio baltymų, išmaišyti, sudėti miltus ir vėl šluotele išsukti. Sudėti likusius baltymus ir išmaišyti iki putų.
3.
Pilti masę į 24 - 28 centimetrų skersmens tortinę, išklotą kepimo popieriumi, atsegamais šonais. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 - 25 minutes, ar iškepė patikrinti mediniu pagaliuku. Iškeptą biskvitą atvėsinti ir perpjauti pusiau.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Ieva
2023-03-07 16:39
Sveiki, o kepimo miltelių nereikia? :) ATSAKYTI
Simona
2022-10-30 21:59
Sveiki, viską dariau pagal receptą bet biskvitas neiškilo...ką galėjau ne taip padaryti? ATSAKYTI
Austėja
2022-10-31 14:51
Galbūt kiaušiniai tiesiog nebuvo pakankamai išplakti, jų tūris turi tikrai gerokai padidėti :) Miltus jau geriausiai įmaišyti atsargiai ranka - šaukštu ar konditerine šluotele, bet neplakti, kad tešlos nepermaišyti, nes tas turi poveikį iškilimui. Taip pat biskvitą būtinai reikia dėti kepti į gerai įkaitintą orkaitę, geriausia kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, įjungus kaitinimą iš viršaus bei apačios. Kepant bent jau pirmą kepimo pusę jokiu būdu nereikėtų varstyti orkaitės durelių. Aišku, kartais gali pavesti ir tokie nuo mūsų sunkiau priklausantys veiksniai, kaip pvz. naudojamų kepimo miltelių rūšis (pabandykite kitąsyk dėti kitokius miltelius) ar kartais nutinka, jog orkaitė ima ir pradeda kaisti ne iki tokios temperatūros, kaip rodo jos karščio indikatorius. ATSAKYTI
Barbora
2020-07-22 13:12
Biskvitas isejo purus ir skanus. Puikus receptas! ATSAKYTI
Rasa
2019-03-07 15:04
Gavosi lengvas ir purus biskvitas. Geras :) ATSAKYTI
Viktorija
2019-01-05 19:44
Ar tikrai 30g miltų? ATSAKYTI
Gintarė
2019-01-06 20:20
Tikrai 30 gr, bet būtinai reikia ir 30 gr kakavos :) ATSAKYTI
Ruta
2018-04-02 10:54
Puikus receptas! Pripazinsiu, kad ji meginau su baime, bet pavyko puikiai ATSAKYTI
Kristė
2017-09-25 20:37
30 g miltų? nesuklydote? ne per mažai? ATSAKYTI
Stase H.
2017-09-18 22:30
Dalia, Jusu receptai yra nuostabus. Dar nei karto neteko nusivilti. Saunuole Jus be galo be krasto. Pagarba. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital