Šokoladinio kremo tortas su avietėmis

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šokoladinio kremo tortas su avietėmis
Šokoladinio kremo tortas su avietėmis
Šokoladinio kremo tortas su avietėmis
Autorius apie receptą: Taip išdėliojau avietes ant iškepusio torto pagrindo. Galima buvo jų dėti ir daugiau, bet tik tiek turėjau. Taip išdėliojau avietes ant iškepusio torto pagrindo. Galima buvo jų dėti ir daugiau, bet tik tiek turėjau. Anželika Stančikienė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų miltų
180 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių trynių
30 gramų kakavos
30 gramų cukraus pudros
3 šaukštai vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės
Įdarui:
200 gramų aviečių
šiek tiek cukraus
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės
300 gramų juodojo šokolado
2 vienetai kiaušinių
75 gramai cukraus
1 vienetas kiaušinių baltymų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Persijotus miltus, kakavą ir cukraus pudrą sumaišome su tarkuotu šaltu sviestu. Dedame trynį, 3 šaukštus vandens ir vanilę. Viską gerai išmaišome ir paminkome kelias minutes.Tešla turi būti panaši į kibinų, ją dedame i šaldytuvą 20 minučių.
2.
Tešlą iškočiojame į daugmaž 5 milimetrų storio ir apie 30 cm skersmens rutulį. Jį dedame į 23 centimetrų skersments apvalią formą ir gražiai suformuojame kraštus. Subadome tešlą keliose vietose šakute, kad kepant labai nekiltų ir dedame į šaldytuvą dešimčiai minučių.
3.
Ant tešlos viršaus dedame kepimo popierių, ant jo beriame ryžius arba pupas, kad prilaikytų tešlos formą, kai ji keps. Dedame į 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 15 minučių. Tada nuimame kepimo popierių ir ryžius arba pupas ir pakepame dar apie 3 minutes.
4.
Kremui grietinėlę su cukrumi pakaitiname iki beveik virimo ir supilame ant susmulkinto šokolado, aš jį sutarkavau per stambią tarka, išmaišome ir leidžiame atvėsti. Į atvėsusį kremą įmaišome 2 lengvai išplaktus kiaušinius ir baltymą, kuris liko kepant pagrindą.
5.
Ant iškepto pagrindo išdėliojame avietes, jas apibarstome trupučiu cukraus ir užpilame šokoladiniu kremu. Pyragą dedame į iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 25 minutes, kremas turi sutvirtėti, bet neperkepti. Iškepus leidžiame atvėsti, kai pravės, puošiame avietėmis arba kaip tik norisi.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital