Šokoladiniai sausainiai (Chocolate chip cookies)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Šokoladiniai sausainiai (Chocolate chip cookies)
Autorius apie receptą: Šiuos sausainius kepėme dar ir mokykloje, jie tikrai neįmantrūs, puikiai tinkantys prie arbatos, kavos, ar net pamirkant į pieną. Turbūt vieną iš nedaugelio kartų Šiuos sausainius kepėme dar ir mokykloje, jie tikrai neįmantrūs, puikiai tinkantys prie arbatos, kavos, ar net pamirkant į pieną. Turbūt vieną iš nedaugelio kartų susiviliojau išgerti stiklinę pieno su šiais sausainiais, nes pieną naudoju tik pusryčių granolai arba kavai pagardinti, vienos stiklinės jokiais būdais negalėčiau prisiversti išgerti. Receptas iš mokyklinės knygos. (...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Neįmanoma, jog Ingos receptai nuviltų bent vieną saldumynų mylėtoją. Ne išimtis ir šie sausainiai - mes išbandėme ir likome sužavėti. Būtinai rekomenduojame pabandyti ir Neįmanoma, jog Ingos receptai nuviltų bent vieną saldumynų mylėtoją. Ne išimtis ir šie sausainiai - mes išbandėme ir likome sužavėti. Būtinai rekomenduojame pabandyti ir jums. Nes jie klasikiniai, bet tuo pačiu tobuli. Lengvas apelsinų prieskonis idealiai tinka į porą šokoladui. Įsipilkite šalia stiklinę pieno ir kelionę į norstalgišką prisiminimų šalį jums pažadame! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
400 gramų miltų
170 gramų šokolado
160 gramų sviesto
100 gramų cukraus pudros
40 gramų medaus
2 vienetai kiaušinių
25 gramai apelsinų sulčių
10 gramų kakavos
1 šaukštelis apelsino žievelės
1/5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje išsukame sviestą, cukraus pudrą, vanilę, apelsino žievelę ir medų iki purumo.
Įmaišome kiaušinius ir apelsinų sultis.
Atskirame dubenyje persijojame miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Pamažu įmaišome sausus ingredientus į pirmąją tešlą, galiausiai suberiame ir šokolado gabaliukus.
2.
Suformuojame dvi pailgas stačiakampes "dešras" ant kepimo popieriaus.
Dedame į šaldiklį, kad sustingtų, apie 30 minučių. Ištraukiame, supjaustome griežinėliais, juos paguldome ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos, paliekame apie 15 minučių, kad šiek tiek atitirptų ir kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
LaMaistas.lt redakcija
2016-10-24 14:29
Gabe, jų būna pirkti konditerinių prekių parduotuvėse ar kartais galima rasti dideliuose prekybos centruose. Bet mes siūlytume paprastesnį variantą - tiesiog vidutinio smulkumo gabalėliais (daugmaž 5mm skersmens) supjaustykite paprastą juodą šokoladą ir turėsite tą patį, tik daug pigiau ir lengviau :-) ATSAKYTI
Gabe
2016-10-22 09:54
Kur rasti sokolado gabaliuku? ATSAKYTI
Agnė
2016-04-04 12:10
Kepiau savaitgalį - superiniai sausainiai, svečiai visaip gyrė ir receptuko prašė :-) Ačiū tau, Inga, už idėjas!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital