Autorius apie receptą:
Greitai pagaminami visų smaližių pamėgti šokoladiniai pyragėliai minkštučiu vidumi. Sodrus šokolado skonis nepalieka abejingų.
Greitai pagaminami visų smaližių pamėgti šokoladiniai pyragėliai minkštučiu vidumi. Sodrus šokolado skonis nepalieka abejingų.
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
100 gramų
juodojo šokolado
4 vienetai
kiaušinių
4 šaukštai
cukraus
1 šaukštas
kakavos
Kepimui:
1 šaukštas
cukraus
pagal poreikį
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mažas formeles (mes naudojome silikonines keksiukų) ištepame sviestu ir tolygiai pabarstome cukrumi, kad pasidengtų visi kraštai.
2.
Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje).
3.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
4.
Trynius išplakame su cukrumi. Supilame tirpintą šokoladą ir gerai išmaišome.
5.
Kitame dubenyje iki standumo išplakame kiaušinių baltymus. Juos atsargiai įmaišome į trynių ir šokolado masę. Įmaišome kakavą.
6.
Masę paskirstome į formeles ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13 minučių.
7.
Patiekiame iškart.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.