Šokoladiniai Lavos pyragėliai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladiniai Lavos pyragėliai
Autorius apie receptą: Šokoladiniai “Lavos“ pyragėliai, tai desertas, kuriuo nustebinsite net pačius išrankiausius. Tik yra vienas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį – tai pyragėlių Šokoladiniai “Lavos“ pyragėliai, tai desertas, kuriuo nustebinsite net pačius išrankiausius. Tik yra vienas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį – tai pyragėlių kepimo laikas. Žinoma, jei pyragėlius perkepsite, nebeliks jokios “lavos“, kitaip tariant, pyragėlių vidus pilnai iškeps, ir turėsite tiesiog paprastus šokoladinius keksiukus. Tam, kad tai nenutiktų, reikia tiesiog sekti kepimo laiką ir nepamiršti, kad pyragėliams pakanka vos 6-7 minučių orkaitėje (greičiau nebūna!). (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių
200 gramų juodojo šokolado
70 gramų sviesto
70 gramų cukraus
50 gramų kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį kakavos (nesaldi, formelėms pabarstyti)
pagal poreikį sviesto (formelėms aptepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šokoladą sulaužome, sudedame į vieną dubenėlį kartu su sviestu ir išlydome mikrobangėje. Gerai išmaišome ir paliekame pravėsti.
2.
Kiaušinius išplakame viename dubenyje kartu su cukrumi plakimo šluotele. Tada supilame šokoladą, išplakame. Sudedame miltus, įberiame druskos ir išplakame.
3.
Tešlą laikome bent 30-40 minučių šaldytuve, kad sustingtų. Galima laikyti ir pernakt.
4.
Keksiukų kepimo formeles (aš naudojau metalines) ištepame sviestu, pabarstome kakava ir supilame tešlą. Man išėjo 8 pyragėliai.
5.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-7 minutes. Jei tešla nėra labai šalta kepkite trumpiau (~6 minutes), jei tešla gana sutirštėjusi, tada kepkite ~7-8 minutes. Pyragėlių vidus turi būti skystas, bet krašteliai iškepę, dėl to reikia sekti kepimo laiką.
6.
Iškepusius pyragėlius išimame iš orkaitės ir paliekame „pailsėti“ 1 minutę kepimo formoje, tada atsargiai apipjauname kraštus, išimame šaukštu ir kiekvieną dedame ant lėkštutės. Ant pyragėlio uždedame kitą lėkštutę ir apverčiame (kad atrodytų kaip kalnelis).
7.
Patiekiame su ledais, uogomis ar šokoladiniu sirupu. Valgome iškart. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital