Šokoladiniai Lava pyragėliai

AUTORIUS:
Vaida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šokoladiniai Lava pyragėliai
Šokoladiniai Lava pyragėliai
Šokoladiniai Lava pyragėliai
Šokoladiniai Lava pyragėliai
Autorius apie receptą: Šiai smaližių svajonei paruošti nereikės nei daug ingredientų, nei labai ilgai sukiotis virtuvėje, o kiekvienas kąsnelis tiesiog tirps burnoje. Beje, pyragėlius reikėtų Šiai smaližių svajonei paruošti nereikės nei daug ingredientų, nei labai ilgai sukiotis virtuvėje, o kiekvienas kąsnelis tiesiog tirps burnoje. Beje, pyragėlius reikėtų tiekti dar karštus, kad šokoladas dar išbėgtų iš pyragėlio ir nebūtų sustingęs. (...daugiau) Vaida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
100 gramų juodojo šokolado (naudojau 82% Tai Tau)
160 gramų cukraus pudros
85 gramai sviesto
75 gramai kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas amareto (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
pagal poreikį uogų
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir įdėkite į karščiui atsparų dubenį drauge su sviestu. Viską ištirpinkite virš garų vonelės. Leiskite masei šiek tiek atvėsti (turėtų likti šilta, bet ne karšta).
2.
Sudėkite šiek tiek paplaktus kiaušinius bei trynius, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Sudėkite cukraus pudrą, gerai išmaišykite.
3.
Supilkite likerį, suberkite persijotus miltus ir dar kartą išmaišykite.
4.
Keksiukų formeles (geriausia - silikonines) patepkite plonu sluoksniu sviesto. Galima dar pabarstyti trupučiu cukraus pudros.
5.
Į formeles supilkite masę. Masės nepilkite iki pat viršaus, nes kepdami pyragėliai truputį pakils.
6.
Šaukite į iki 220 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 13 minučių. Tikslus kepimo laikas gali labai priklausyti nuo orkaitės. Kai tik pyragėlių paviršius užsitraukia iškepusia plutele (o viduriukas paspaudus būna dar minkštas), galite juos traukti iš orkaitės.
7.
Iškepusius pyragėlius palikite minutei atvėsti, o tada išimkite iš formelių ir tiekite iškart. Patiekiant galima papuošti uogomis, pabarstyti trupučiu cukraus pudros.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS:
"Tai tau" šokoladas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Rugiuks
2023-11-25 15:19
Mokykloje kepėm pagal šį receptą, todėl rekomenduoju geriau kepti 11 - 10 min, tada geriau bėga. ATSAKYTI
Sara
2023-02-02 21:26
Kepiau skonis geras bet gavosi paprasti pyragėliai sokoladas neisbego ATSAKYTI
Jurga
2021-08-11 08:11
Puikus receptas, ačiū. Tik kepimo laikas tikrai labai priklauso nuo orkaitės, nes man 13min buvo per daug, tad nebebuvo jau bėgantis vidus o kiek tirštesnis. Bet kuriuo atveju gavosi labai skaniai :) ATSAKYTI
Ponas komentaras...
2021-07-27 19:29
Receptas labai neaiškus. Neparašyta kur pilti šokolado ir sviesto masę. ATSAKYTI
Renata
2021-07-28 10:12
Parašyta (ir video parodyta), kad į šokolado masę sudėti paplaktus kiaušinius, toliau visi kiti ingredientai, o tada į formeles :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital