Šokoladiniai keksiukai su karameliniu kremu

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Šokoladiniai keksiukai su karameliniu kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto
100 gramų grietinės, 30% riebumo
100 gramų miltų
80 gramų cukraus
30 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu ar naminio)
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių. Kiaušinius išplakti iki baltumo su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišyti iširpintą ir atvėsintą sviestą, gerai išmaišyti, tuomet sudėti grietinę ir vėl išmaišyti. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijoti ir įmaišyti į tešlą.
2.
Keksiukų formą iškloti popierinėmis formelėmis ir kiekvienam keksiukui dėti po daugmaž šaukštą tešlos (jokiu būdu neužpildykite daugiau negu 2/3 formelės, nes keksiukai kepdami kyla). Jeigu neturite keksiukų formos, galite kepti tiesiai popierinėse formelėse tik jas sudėkite dvigubas ar trigubas, kad būtų tvirčiau, nes viengubos kepant gali išsileisti.
3.
Kepti orkaitėje apie 25 min. Ar iškepę, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią keksiuko vietą - jeigu ištrauksite jį švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė. Iškepusius keksiukus palikti atvėsti ir, kol keksiukai vėsta, pasiruošti kremą.
4.
Kremui minkštą ambario temperatūros sviestą išplakti su Rududu ir šiek tiek palaikyti šaltai, kad truputį pastingtų (bet tik šiek tiek, kad labai sukietėtų nereikia). Pastingusią masę sudėti į konditerinį švirkštą ir ja dekoruoti atvėsusius keksiukus.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Viktorija
2020-01-26 17:10
Skonis geras, bet man sukrito ATSAKYTI
Karolina
2019-08-12 23:02
Norejau paklausti ar grietines galima nedeti? ATSAKYTI
Simona
2019-08-13 10:11
Jei neturite grietinės, dėkite jogurto (geriau tirštesnio graikiško, bet galima ir natūralaus). Jei ir jogurto neturite, tai bent jau pieno, tik jo tuomet reikės mažiau, nes jis gerokai skystesnis. Visai be nieko pavyks jau kitokia tekstūra, keksiukai gali būti sausoki. ATSAKYTI
Laima
2019-05-03 12:05
Kepiau gimtadieniui, visiems labai patiko, rekomenduoju ATSAKYTI
Lina
2016-12-16 12:11
Kepiau jau antra karta per 2 savaires, dvigubas normas. Skonis tiesiog nuostabus, purūs, gal tik kiek rieboki, bet laaaaaaaabai skanūs. Vaikai šokinėja, kaip laukia... :) ačiū, puikus receptas ATSAKYTI
karina
2016-04-17 16:23
nuostabu, pastabu neturiu, labai skanus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital