Šokoladiniai datulių triufeliai (be pieno produktų)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šokoladiniai datulių triufeliai be pieno
Autorius apie receptą: Labai paprastai pagaminami, natūraliai saldūs ir tikrai be galo skanūs triufeliukai. Vietoje datulių tinka ir razinos (prieš trindami jas perliekite verdančiu vandeniu), bet Labai paprastai pagaminami, natūraliai saldūs ir tikrai be galo skanūs triufeliukai. Vietoje datulių tinka ir razinos (prieš trindami jas perliekite verdančiu vandeniu), bet razinos turi stipriau išreikštą skonį, tad su jomis gaminkite tik jeigu mėgstate pačias razinas :) (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
100 gramų minkštų datulių (tinka bet kokios minkštos - iš dėžučių, medjool, iš maišelių ar kt.)
100 gramų juodojo šokolado (naudoju 85 proc.)
100 gramų kokosų pieno (pilno riebumo)
1 šaukštelis apelsino žievelės (arba vanilės esencijos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš datulių išimu kauliukus ir rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) jas sutrinu iki vientisos konsistencijos drauge su pora šaukštų kokoso pieno ir šaukšteliu tarkuotos apelsinų žievelės (arba vanilės esencijos).
2.
Šokoladą sulaužau į smulkius gabalėlius, užpilu likusiu kokoso pienu ir ištirpinu vis pamaišydama virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje.
3.
Šokoladinę masę pamažu maišydama supilu į datulių masę. Gerai išmaišau.
4.
Viską sukrečiu į plokštesnį indelį (pvz. dėžutę produktų šaldymui) kad masės sluoksnis būtų apie 1 cm, pridengiu kad neapdžiūtų ir dedu į šaldytuvą daugmaž valandai, kad sutvirtėtų iki formuojamos.
5.
Kai sutvirtėja, kabinu jos šaukšteliu ir tarp rankų suvolioju į apvalius kamuoliukus. Kiekvieną kamuoliuką iškart apvolioju kakavoje.
6.
Triufeliukus dedu į šaldytuvą pusvalandžiui, kad sutvirtėtų, o po to perdedu į sandarią dėžutę ir laikau šaldytuve (ten jie puikiai gyvena apie savaitę, o šaldiklyje - kad ir pusmetį :)
Patarimai:
Kokosų pieną galite pakeisti grietinėle (tinka tiek augalinė, tiek paprasta gyvulinės kilmės). Tinka ir kitoks augalinis pienas (pvz. migdolų), bet tada patarčiau jo dėti kiek mažiau (kokius 90g) ir papildomai įdėti šaukštą riešutų sviesto, nes kokosų pienas kremiškesnis.
Jeigu norite stipresnio apelsininio skonio, vieną šaukštą kokosų pieno pakeiskite apelsinų sultimis.
Vietoje apelsinų žievelės tinka ir citrinų žievelė, vanilės esencija ar kitokie mėgstami prieskoniai (pvz. žiupsnis cinamono).
Jeigu norite tobulai šilkinės triufelių tesktūros, prieš išimdami kauliukus datules galite nulupti - užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palaikykite 5-10 min iki vizualiai matysis, kad žievelė truputį atsiskiria nuo datulės. Tada vandenį nupilkite, o datulių žieveles nulupkite pirštais. Toliau - viskas pagal receptą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital