Sočios vokiškos bulvių salotos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Sočios vokiškos bulvių salotos
Autorius apie receptą: Vokiečiai, turbūt kaip ir mes lietuviai, negali apsieiti be bulvių, ir be bulvių salotų. Priklausomai nuo šalies regionų receptai kiek skiriasi, bet vienokios ar kitokios bulvių Vokiečiai, turbūt kaip ir mes lietuviai, negali apsieiti be bulvių, ir be bulvių salotų. Priklausomai nuo šalies regionų receptai kiek skiriasi, bet vienokios ar kitokios bulvių salotos su paprasta dešrele gali būti net šventinis, dažnai ir Kalėdinis patiekalas. Šitas receptas yra originalus tuo, kad jam nereikia majonezo. Kai pirmą kart tokių salotų ragavau, pamaniau, kad tai labai originalu, labai paprasta, bet gardu. Dažna Vokietijos šeimininkė tokias salotas pagardina pjaustytais raugintais agurkėliais arba kumpio gabaliukais. Kartais aš jas darau vienokias, kartais kitokias, ir jos abi yra gardžios, tad paeksperimentuokite ir jūs, manau nenusivilsite. Gaminant šitas salotas reikia tik atsiminti, kad pjaustytas bulves į padažą reikia dėti dar šiltas, taip jos geriau sugeria aromatingą padažą. Vieni tas salotas pamarinuoja vos penkias minutes ir valgo dar šiltas, o kiti jas marinuoja net dvi ar keturias valandas. Aš jas mėgstu dar šiltas, o marinuojant ilgiau galima dėti kiek daugiau padažo, nes bulvės tikrai labai gerai jį sugers. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
600 gramų bulvių
70 mililitrų sultinio
0.5 vieneto svogūnų (labai smulkiai pjaustyto)
2 šaukštai obuolių acto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Patiekiant:
šiek tiek svogūnų laiškų (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves išvirkite su lupenomis, nusunkite ir leiskite truputį atvėsti.
2.
Šiltą sultinį supilkite į didesnį dubenėlį, kuriame bus salotos, sumaišykite su pjaustytu svogūnu, actu, aliejumi, trupučiu druskos ir pipirų.
3.
Bulves, dar šiltas, bet nedeginančias rankų, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir suberkite į dubenį su padažu. Gerai sumaišykite, leiskite pastovėti apie 5 minutes, tada vėl sumaišykite ir pagardinkite druska ir pipirais, jei dar reikia.
4.
Paberkite pjaustytais svogūnų laiškais arba petražolėmis ir mėgaukitės dar šiltomis arba pamarinuokite dar porą valandų valgykite šaltas kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital