Sočios silkės salotos su bulvėmis ir žirneliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Silkė su bulvėmis ir žirneliais
Autorius apie receptą: Vėl silkė! Tiesiog supuolė šventės, maisto gamyba, o kad nesikartoti – silkė dar kitokiame patale. Šį receptą buvau užmačiusi mažame nespalvotame receptų žurnale Vėl silkė! Tiesiog supuolė šventės, maisto gamyba, o kad nesikartoti – silkė dar kitokiame patale. Šį receptą buvau užmačiusi mažame nespalvotame receptų žurnale prieš daug metų, ilgai nesiryžau gaminti, kol vieną dieną, po didžiųjų metinių švenčių, turėjau visų reikalingų produktų ir sugalvojau pasigaminti mažą indelį. Nustebino tiek paruošimo paprastumas, tiek skonis. Mano receptoriams trūko tik trupučio aštresnių pojūčių, todėl į avantiūrą įpainiojau svogūną. Skanaujame šį patiekalą su malonumu jau daug metų. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
8 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
4 vienetai silkių filė (su oda)
750 mililitrų konservuotų žirnelių
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus (nerafinuoto)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai
1 žiupsnelis garstyčių grūdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausiai kruopščiai išplaunu ir su lupenomis išsiverdu 6-8 vidutines bulves. Svarbus momentas – bulvės turi būti nepervirusios, geriau netgi truputį neišvirę, tai suteiks tik geresnį skonį.
2.
Atvėsusias nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Juos beriu į gilesnį indą ir imuosi 4 silpnai sūdytų silkių filė su oda.
3.
Filė nuimu nuo odos ir supjaustau juostelėmis ir jos keliauja į indą su bulvėmis. Iš spintelės traukiu koštuvą ir į jį supilu 750 ml konservuotų žaliųjų žirnelių. O jiems varvant, labai smulkiai sukapoju 1 didesnį svogūną. Visus produktus gerai išmaišau, tuomet gardinu 100 ml nerafinuoto saulėgrąžų arba judros aliejaus, žiupsniu druskos, žiupsniu maltų baltųjų pipirų, žiupsniu garstyčių sėklų, 1 v. š. citrinos sulčių.
4.
Atsargiai permaišau ir indą nešu į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tiekiu salotinėje arba taurėse.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital