Sočios saldžių bulvių salotos su avinžirniais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sočios saldžių bulvių salotos su avinžirniais
Sočios saldžių bulvių salotos su avinžirniais
Sočios saldžių bulvių salotos su avinžirniais
Sočios saldžių bulvių salotos su avinžirniais
Sočios saldžių bulvių salotos su avinžirniais
Sočios saldžių bulvių salotos su avinžirniais
Autorius apie receptą: Gardžios, sočios ir nesudėtingai paruošiamos salotos su puikiu padažu. Gardžios, sočios ir nesudėtingai paruošiamos salotos su puikiu padažu. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai saldžiųjų bulvių (vidutinių arba 3 mažesnių)
400 gramų konservuotų avinžirnių (arba virtų)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 skiltelė česnako (apytikriai)
0.5 šaukštelio ciberžolės
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
50 gramų sezamo sėklų
2 vienetai vandens (apytikriai)
0.5 šaukšto citrinų (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį cukraus
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nuskusti, supjaustyti stambiais kubeliais, suberti į dubenį, pašlakstyti aliejumi, išspausti česnako, pabarstyti paprikų milteliais, druska. Išmaišyti.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, suberti bulves ir paskleisti vienu sluoksniu.
3.
Avinžirnius nuplauti, nusausinti. Suberti į dubenį, įpilti aliejaus, įberti ciberžolės, druskos, išmaišyti ir suberti į kepimo formą šalia bulvių.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūroje 20 minučių, kepant galima kelis kartus avinžirnius pamaišyti.
5.
Svogūną susmulkinti, pašlakstyti aliejumi, sudėti į kepimo formą prie bulvių ir avinžirnių, dar pakepti apie 10 minučių.
6.
Į dubenį suberti sezamo sėklas, įpilti vandens, išspausti citrinos sulčių ir sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Galima dar įpilti vandens, jo kiekį reikėtų reguliuoti pagal norimą padažo tirštumą. Tuomet pabarstyt druska, cukrumi ir paprikos milteliais, išmaišyti.
7.
Karštas keptas daržoves sudėti į dubenėlius, įdėti padažo, išmaišyti ir tiekti iš karto.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital