Sočios bulvių, kiaušinių ir žirnelių salotos su šprotais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šprotų salotos mišrainė
Autorius apie receptą: Būna tokios dienos, kad norisi kažko, o ko nežinau. Ir tuomet lėtai su senoviniu skardinių atidarytuvu atveriame skonių ir kvapų vandenyną. Šprotus valgau vienus, kiti su duona Būna tokios dienos, kad norisi kažko, o ko nežinau. Ir tuomet lėtai su senoviniu skardinių atidarytuvu atveriame skonių ir kvapų vandenyną. Šprotus valgau vienus, kiti su duona ar ant jos, pateptos lydytu sviestu. Kartais į likusį aliejų pamirkoma kvietinė duona, bet dažniausiai jis atitenka mūsų keturkojui Hariui, būna smagu žiūrėti kaip atsargiai ir su kokiu apetitu skardinė tampa beveik švaria. Bet negi svečius vaišinsi žuvimi iš skardinės? Norisi labiau estetiško vaizdelio, tad kažkur matyta idėja su į salotas neriančiais ančiuviais man pakurstė mintį apie neriančius šprotus. Beliko sumąstyti į ką. O kadangi tądien buvo ką tik praūžę Velykos, ant stalo margai šypsojosi vargšai virti kiaušiniai, šaldytuve irgi buvo likę šventinių reikalų, pagaminau salotas, kurios tapo mūsų namų favoritėmis. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
1 vienetas bulvių (virtos)
6 šaukštai konservuotų žirnelių
2 šaukštai majonezo (riebaus)
1 žiupsnelis krapų (smulkintų)
pagal poreikį šprotų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius ir bulves supjaustau nedideliais kubeliais, beriu į gilų indą, ten pat keliauja žirneliai ir krapai, įmaišomas majonezas. Sūdyti nebūtina, bet paragaukite, gal jūsų skoniui druskos visgi reiks.
2.
Salotas dedu į porcijines taures, į kiekvieną galvomis žemyn atsargiai įsmeigiu šprotus. Svarbu, kad žuvys būtų tvirtos, tad perkant reikėtų atkreipti dėmesį į užrašus ant skardinių – stambūs ar ne. O beje, dabar galima nusipirkti ir skardinių, kurių viršus perregimas, tad puikiai matoma kokios kokybės žuvys joje.
3.
Iki tiekiant taures laikau šaldytuve.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital