Smidrų užkandis su šonine ir olandišku padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Smidrų užkandis su šonine ir olandišku padažu
Smidrų užkandis su šonine ir olandišku padažu
Smidrų užkandis su šonine ir olandišku padažu
Autorius apie receptą: Tikrai patikėkite - pamilau smidrus ir žinau, kad juos gaminsiu dar ir dar kartą. Tai puiki daržovė, tik mes į ją žiūrime kažkaip keistai. Galbūt ji atrodo sunkiai pagaminama, ar Tikrai patikėkite - pamilau smidrus ir žinau, kad juos gaminsiu dar ir dar kartą. Tai puiki daržovė, tik mes į ją žiūrime kažkaip keistai. Galbūt ji atrodo sunkiai pagaminama, ar kažkokia beskonė. Bet tikrai tai ne tiesa. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
6 vienetai smidrų
80 gramų šaltai rūkytos šoninės ( pjaustyta plonomis juostelėmis)
1 šlakelis aliejaus
Padažui:
100 mililitrų sviesto (tirpinto)
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai vandens
10 mililitrų citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų (naudojau šviežiai grūstus "Schinus berries" rausvuosius pipirus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Smidrus apsukame šoninės juostelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Dedame smidrus ir kepame, kol šoninė gražiai apskrus ir smidrai suminkštės.
3.
Gaminame padažą. Pasiruošiame du skirtingų dydžių puodus. Vieną naudosime garų vonelei, o kitame gaminsime padažą.
4.
Didesnį puodą su vandeniu užkaičiame ant viryklės. Kai vanduo užvirs, ant jo dedame kitą puodą. Svarbu, kad viršutinio puodo dugnas nesiektų vandens. Vanduo turi vos vos judėti, o ne smarkiai kunkuliuoti. Į puodą, kuriame gaminsime padažą, įmušame trynius, įpilame vandenį ir plakame šluotele, kol tryniai pavirs tiršta puta. Tada įmaišome tirpintą ir pravėsusį sviestą. Nenustodami plakti įmaišome citrinos sultis. Padažą pagardiname druska ir pipirais. Nukeliame nuo garų. Padažas paruoštas.
5.
Padažu apšlakstome smidrų užkandį.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital