Smidrų plokštainis iškylai

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Smidrų plokštainis iškylai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 lakštas sluoksniuotos tešlos (puff pastry, maždaug 22 cm x 22 cm)
0,5 kg šviežių smidrų (aš juos vadinu šparagais)
120 ml grietinėles
1 kiaušinis
0,5 skiltelės česnako
Žiupsnelis druskos
Tarkuoto sūrio (parmesan, cheddar arba kokio fermentinio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Puikus pyragas neštis į pikniką gamtoje, įsidėti pietums į darbą (arba į mokyklą), arba savaitgalio pusryčiams. 1. Paruošti smidrus: plačiame negiliame puode arba didokoje keptuvėje užvirinti šiek tiek vandens. Vandens reikės tik tiek, kad, sudėjus smidrus, jie būtų vos vos apsemti. Vandenį stipriai pasūdyti. Sumedėjusius smidrų galus nupjauti. Kietą odelę nulupti su daržovių skustuku. Smidrus sumesti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirinti 2-3 minutes, kad jie suminkštėtų, bet vis dar būtų traškūs. Apvirtus smidrus traukti iš puodo į kiaurasamtį ir kišti porai minučių arba į didelį dubenį su lediniu vandeniu, arba tiesiog po kranu su stipria šalto vandens srove. Atšaldytus smidrus traukti iš vandens and sauso virtuvinio rankšluostėlio, kad jie šiek tiek apdžiūtų. 2. Paruošti plokštainio padą: orkaitę įkaitinti iki 200oC (400oF). Kepimo skardą iškloti Silpat plėvele arba sviestiniu popieriumi. Sluoksniuotos tešlos lakštą tiesti į išklotą skardą. 1cm nuo tešlos krašto apipjauti “rėmelį”, įpjaunanti tik iki pusės tešlos storio. Tai bus plokštainio kraštas kuris, iškilęs, gražiai laikys įdarą ir neleis jam per šonus išbėgti. Paruoštą tešlą kišti į karštą orkaitę ir kepti maždaug 5-6 minutes, kol tešlos lakštas gražiai išsipūs. Traukti skardą iš orkaitės, suploti lakšto vidurį, o kraštų neliesti, kad jie liktų iškilę. 3. Paruošti įdarą: nedineliame dubenėlyje suplakti grietinėlę, kiaušinį, smulkintą česnaką ir druską. Ant suploto apkepto tešlos lakšto vidurio kloti atvėsusius smidrus. Ant smidrų viršaus pilti kiaušinio ir grietinėlės plakinį. Plokštainio viršų apibarstyti sūriu ir vėl pašauti į karštą orkaitę . Kepti maždaug 20 minučių, kol viršus paruduos. 4. Išimtą iš orkaitės ploktainį atvėsinti, pjaustyti ir – vaišintis!
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Taiaš
2015-10-20 21:36
Tai jau tikrai, kad puikus. O šparagais juos vadinate ne jūs, o visas pasaulis, kuris tik juos žino. Čia tik postsovietiniai žmonės guodėsi šparaginėmis pupelėmis, o tikri šparagai buvo tabu, buržujų išmislas.
Žinoma, smidras - visai geras Lietuviškas pavadinimas. Šparagai - tarptautinis. Na, bet tik nereikia juokint ir savintis jo :D ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital