Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gr. sausainių ("Selgos" tipo) 1 st. riešutų (graikiškų, lazdynų) 100 gr. sviesto 1/3 st. miltų 0,5 a. š. kepimo miltelių 4-5 v. š. grietinės slyvų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius susmulkinti iki miltų pavidalo (galima kavamale arba virtuviniu kombainu), sumaišyti su smulkintais riešutais. Dėti minkštą sviestą ir sutrinti tarp pirštų, kad gautųsi vientisa riebi trupinių masė.
1/3 masės atidėti. Į likusią dalį įmaišyti miltus, grietinę ir kepimo miltelius. Gautą tešlą dėti į kepimo formą (diametras- 22cm.). Ant tešlos sudėti perpjautas pusiau slyvas, nupjauta puse į viršų. Galima dėti vieną ar du sluoksnius slyvų, jei slyvos rūgščios galima pabarstyti jas cukrumi. Ant slyvų dėti likusią 1/3 masės dalį ir lengvai ją paspaust ranka. Kepti 180~200°С orkaitėje 20~25 min. Skanaus!