Slyvų kompotas žiemai

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Slyvų kompotas žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus ir kvapnus slyvų kompotas žiemai. Virti jį tinka tiek iš mėlynųjų, tiek iš raudonųjų slyvų. Žiemą vaikai ypač mėgsta slyvų gėrimą, o man labai patinka Labai skanus ir kvapnus slyvų kompotas žiemai. Virti jį tinka tiek iš mėlynųjų, tiek iš raudonųjų slyvų. Žiemą vaikai ypač mėgsta slyvų gėrimą, o man labai patinka valgyti slyvutes. Jas skanauju tiek vienas, tiek dedu į desertus, pvz., ant ledų! Receptas labai paprastas, be jokių papildomų užpylimų ar nupylimų. Pateikiu proporciją vienąm 3 litrų talpos stiklainiui. Man šis kompotas gerai išsilaiko ir sandėliuke, kuris tikrai nėra vėsus kaip rūsys kad būna. (...daugiau) Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
15 vienetų slyvų (vidutinio dydžio, jeigu mažesnės - imkite šiek tiek daugiau)
300 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio cinamono
2 vienetai gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Stiklainius švariai išplauti ir iškaitinti.
2.
Slyvas sudėti į didelį kiaurasamtį ir perlieti verdančiu vandeniu, nuvarvinti.
3.
Į 3 litrų talpos stiklainį sudėti slyvas, ant jų suberti cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir gvazdikėlius.
4.
Stiklainius iki viršaus vėl užpilti verdančiu vandeniu. Palikti tik truputėlį laisvos erdvės nuo viršaus, bet ne per daug, nes stovėdamos slyvos sugeria dalį skysčio.
5.
Stiklainius sandariai užsukti steriliais nuplikytais dangteliais. Stiklainį šiek tiek pavartyti, kol ištirps cukrus.
6.
Stiklainius sustatyti dangteliais žemyn, šiltai užkloti ir palikti visiškai atvėsti, geriausiai bent 2 paras, kol visiškai atvės, o tada nešti į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ana
2021-08-31 12:58
Dariau, skanu, tik dėjau trečdaliu mažiau cukraus ATSAKYTI
Jolanta
2018-09-05 18:59
Dariau pernai, labai patiko, geras receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital