Trupininis slyvų ir vynuogių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Trupininis slyvų ir vynuogių pyragas
Trupininis slyvų ir vynuogių pyragas
Trupininis slyvų ir vynuogių pyragas
Trupininis slyvų ir vynuogių pyragas
Autorius apie receptą: Vynuogės ir slyvos, pasirodo, tikrai puikus derinys. O dar tas viską užbaigiantis trupininis viršus, kuris yra mano pats mėgstamiausias bet kokio tartos tipo pyrago elementas. Vynuogės ir slyvos, pasirodo, tikrai puikus derinys. O dar tas viską užbaigiantis trupininis viršus, kuris yra mano pats mėgstamiausias bet kokio tartos tipo pyrago elementas. Naudojau 20 cm skersmens formą. (...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Be galo aromatingas ir skanus, rudenio kvapais alsuojantis pyragas. Galite jį kepti ir vien su slyvomis, bet vynuogės suteikia skoniui daugiau spalvų. Gaminimas laiko šiek tiek Be galo aromatingas ir skanus, rudenio kvapais alsuojantis pyragas. Galite jį kepti ir vien su slyvomis, bet vynuogės suteikia skoniui daugiau spalvų. Gaminimas laiko šiek tiek užtrunka, bet skonis atperka visas pastangas. Ačiū, Inga, už dar vieną itin gardžią patirtį! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų miltų
125 gramai sviesto (šaltas)
70 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių trynių
20 gramų migdolų miltų (arba labai smulkiai malti migdolai)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės
Įdarui:
300 gramų slyvų
200 gramų vynuogių
2 šaukštai rudojo cukraus
1.5 šaukšto migdolų miltų (arba labai smulkiai malti migdolai)
0.5 šaukštelio cinamono
Trupiniams:
70 gramų sviesto (kambario temperatūros)
70 gramų miltų
70 gramų rudojo cukraus
70 gramų migdolų (smulkiai malti)
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
0.5 žiupsnelio malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame pagrindą: dubenyje sumaišome sausus ingredientus. Sudedame kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir triname rankomis, kol gausis trupiniai. Įmušame kiaušinį ir gerai išminkome.
2.
Suvyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve mažiausiai 1 valandą, kad gerai atšaltų. Galima tešlą pasigaminti ir padėti į šaldytuvą dieną prieš gaminant, taip sutaupysite laiko.
3.
Ruošiame trupinius: dubenyje sumaišome visus ingredientus. Rankmis pertriname į trupinius. Padedame į šaldytuvą 30-čiai minučių.
4.
Ruošiame įdarą: slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliuką ir tada perpjauname į dar 3-4 dalis. Vynuoges perpjauname pusiau, išimame kauliukus.
5.
Vaisius sudedame į dubenį, užberiame cukrumi, prieskoniais, migdolų miltais ir gerai išmaišome. Paliekame pastovėti, kad skoniai įsigertų.
6.
Įkaitiname orkaitę iki 175 C.
7.
Iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų (kad neliptų kočiojant) pyrago pagrindą.
8.
Išpjauname apskritimą tokio dydžio, kokio yra kepimo forma. Išklojame dugną.
9.
Tuomet iškočiojame pailgą juostą, išpjauname iki reikiamo pločio ir ja apdengiame formos kraštus. Dugne gerai prispaudžiame sujungimo juostą, kad neišbėgtų įdaras. Subadome šakute dugną.
10.
Į vidų įklojame kepimo popieriaus ir įberiame žirnių ar pupelių (tam, kad tartos pagrindas neiškiltų, o iškeptų lygus).
11.
Kepame 10 minučių, nuimame svorį ir kepame dar 5 minutes. Ištraukiame iš orkaitės.
12.
Pabarstome pagrindą maltais migdolais (kad nesudrėktų nuo vaisių), užberiame vaisius, paskleidžiame juos tolygiai.
13.
Galiausiai užbarstome dosniai trupiniais. Kepame apie 20 - 25 minutes, kol gražiai paruduoja.
14.
Atvėsiname ir patiekiame.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]tal.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital