Sluoksniuotos vištienos salotos "Granatų apyrankė"

AUTORIUS:
Irena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Sloksniuotos vištienos granatų salotos
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šios gaivios ir labai puošnios salotos pavadinimą gavo nuo XX a. Aleksandro Kuprino novelės tuo pačiu pavadinimu, kur kilminga dama gavo prabangią apyrankę nuo slapto gerbėjo, Šios gaivios ir labai puošnios salotos pavadinimą gavo nuo XX a. Aleksandro Kuprino novelės tuo pačiu pavadinimu, kur kilminga dama gavo prabangią apyrankę nuo slapto gerbėjo, kas labai nepatiko jos vyrui. Granatų apyrankė tapo neatsakytos meilės simboliu, o granatai virtuvėje, tikima, yra natūralus afrodiziakas - tad būtent toks pavadinimas įkvėpė kulinarus ir užvaldė šventinius stalus. Granatų sėklytės salotoms suteikia ne tik prabangią išvaizdą, bet ir gaivų, išskirtinį skonį. Tradiciškai šios salotos ruošiamos su majonezu, bet labai tinka jį pakeisti graikišku jogurtu sveikesniam variantui! (...daugiau) Irena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų vištienos filė (virtos)
2 vienetai burokėlių (virtų su lupena, vidutinio dydžio)
2 vienetai bulvių (virtų su lupena, vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (virtų su lupena, didesnių)
1 vienetas granatų (didesnio)
1 vienetas svogūnų
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 saujos graikinių riešutų
pagal poreikį majonezo (arba graikiško jogurto sveikesniam variantui)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Burokėlius, morkas, kiaušinius ir bulves nulupti, viską atskirai sutarkuoti burokine tarka. Nuo burokėlių nupilti skystį.
2.
Svogūną kuo smulkiau supjaustyti. Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais, pagardinti druska ir pipirais.
3.
Riešutus sukapoti ir išmaišyti su burokėliais.
4.
Į didelės lėkštės vidurį statyti platesnę stiklinę. Aplink ją ratu apdėlioti burokėlius (atidėti maždaug 1/5), ant viršaus dėti bulves, patepti majonezu, tuomet dėti svogūnus, vištieną, morkas, patepti majonezu, dėti kiaušinius, likusius burokėlius ir patepti trupučiu majonezo. Kiekvieną sluoksnį formuoti atsargiai, formą pataisant šaukštu ar sudrėkintu delnu.
5.
Palikti kelias valandas ar pernakt stovėti šaldytuve. Grantą nulupti ir išskirstyti sėklytėmis, jomis papuošti salotas prieš patiekiant, kad neapdžiūtų. Jeigu norite, sėklytėmis galima apdėlioti iš karto, tuomet salotas reikėtų sandariai uždengti dangčiu ar didesniu apverstu indu, taip sėklytės taip pat mažiau sausės. Prieš patiekiant nepamirškite atsargiai išimti stiklinės!
AUTORIUS: Irena
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Valdas
2018-12-07 00:10
ir kur tas granatu seklytes det suvalgius? ATSAKYTI
Emilia
2018-12-12 09:30
Valgyti su seklytemis ATSAKYTI
Agne
2018-12-20 15:45
Tie atveztiniai, kur prekiauja is ispanijos parveztais vaisiais, labai tinka granatai,nes seklytes mazai jauciasi ATSAKYTI
2018-12-23 23:31
Kur jau bedėsi, kai jau suvalgai :D ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital