Sluoksniuotos tešlos tortas pagal Andželiką - be galo skanus ir greitas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Sluoksniuotos tešlos tortas Adželikos (tinginių Napoleonas)
Autorius apie receptą: Mano šeima mėgsta šį tortuką, jį gamindama vis keičiu kremą, uogienę, kompotą, kiekvienam pagal skonį. Tešlos lakštai iškepa greitai, lieka tik pertpeti ir viskas. Tortas Mano šeima mėgsta šį tortuką, jį gamindama vis keičiu kremą, uogienę, kompotą, kiekvienam pagal skonį. Tešlos lakštai iškepa greitai, lieka tik pertpeti ir viskas. Tortas turi per naktį pastovėti šaldytuve, kad gerai įsigertų kremas ir uogų sluoksnis, o antrą ir trečią dieną jis dar skanesnis! (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
670 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
500 mililitrų pieno
120 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
35 gramai kukurūzų krakmolo
šiek tiek vanilinio cukraus
Pertepimui:
720 gramų vyšnių kompoto (apie 420 g uogų ir 300 g skysčio)
35 gramai kukurūzų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sluoksniuotą tešlą pakočioti, jog būtų daugmaž 2-3 mm storio ir iš jos iškepti norimos formos lakštus. Aš iškepiau 8 stačiakampio formos lakštus. Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje patiesus kepimo popierių apie 10 - 12 minučių (kol paviršius gražiai pagels, bet tik pagels, paruduoti neturi). Prieš kepant kiekvieną lakštą gausiai subadyti šakute, jog kepdamas nesitrauktų ir nekiltų pūslelės. Vienu kartu visų lakštų neiškepsite, nes netilps į skardą, tad kol vieni lakštai kepa, kitus geriausia laikykite vėsiai (pvz. šaldytuve), jog tešloje esantys riebalai neatitirptų. Iškepusius lakštus truputį atvėsinkite skardoje, o tada atsargiai išimkite (atsargiai, nes jie gana trapūs) ir palikite visiškai atvėsti. Kai lakštai visiškai atvės, juos galite sudėję vieną ant kito truputį apipjaustyti, jog suteptas tortas būtų gražios, taisyklingos formos. Trupinukus išsaugokite, juos galėsite panaudoti torto papuošimui.
2.
Kremui 400 ml pieno užvirinti su vaniliniu cukrumi. Nuimti nuo viryklės. Atskirai išplakti kiaušinius ir likusį pieną, cukrų, krakmolą. Plona srovele, nuolat maišant šlouotele pilti šį mišinį į užvirtą pieną. Pakaitinti ir truputėlį pavirti ant nedidelės, maišant, kol sutirštės. Palikti atvėsti.
3.
Uogų pertepimui nuo kompoto nupilti 100 ml skysčio ir jį sumaišyti su krakmolu. Likusį kompotą užvirinti, pilti ištirpintą krakmolą, trumpai pavirti, maišant, kol sutirštės. Palikti atvėsti.
4.
Kai kremas ir pertepimas atvės iki kambario temperatūros, jais sutepti iškepusius lakštus. Pirmiausia dėkite vieną lakštą, aptepkite kremu, dėkite kitą lakštą, lengvai spustelėkite, aptepkite kremu arba uogų pertepimu ir taip kol susluoksniuosite visą tortą.
5.
Paruoštą tortą truputėlį paspausti ir padėti į šaldytuvą, galima netgi šiek tiek lengvai paslėgti. Tortas gali pasirodyti aukštas, bet naktį pastovėjęs, nusileidžia 1 - 2 cm.
6.
Būtinai leiskite šiam tortui šaldytuve pastovėti bent per naktį (o dar skaniau - parą, dvi), nes tortui stovint kremas susigeria į lakštus ir tortas tik skanėja.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Patricija
2023-07-27 22:09
Labai skanus tortas/pyragas. Dažnai gaminu kai norisi kažko saldaus, bet nesinori praleisti daug laiko virtuvėje. Šiuo metu vienas iš mano desertų favoritų! Ačiū Jums, Andželika! (: ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital