Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Pyragėliai su obuoliais
Pyragėliai su obuoliais
Pyragėliai su obuoliais
Pyragėliai su obuoliais
Autorius apie receptą: Nuo pat ryto namai kvepia obuoliais ir cinamonu – tikrai gardus būdas pasitikti sekmadienį. Jums reikės tik sluoksniuotos tešlos ir poros obuoliukų, ir vos už gero pusvalandžio Nuo pat ryto namai kvepia obuoliais ir cinamonu – tikrai gardus būdas pasitikti sekmadienį. Jums reikės tik sluoksniuotos tešlos ir poros obuoliukų, ir vos už gero pusvalandžio galėsite džiaugtis kvapniais obuoliniais pyragaičiais. Ką tik iš orkaitės, dar šilti ir traškūs, jie yra visada gardžiausi. Prancūzai juos labai mėgsta, jų visada galima rasti kiekvienoje kepyklėlėje, šalia gasiųjų ragelių kruosanų, tik vadina juos čia labai juokingai – Chaussons aux Pommes – pažodžiui išvertus – obuolinės tapkės. Man šie pyragaičiai labiau panašūs į kišenaites, o geriausia yra tai, kad jas paruošti taip paprasta ir taip greita. Į obuolių tyrę aš cukraus nedėjau, man patinka, kai obuoliai yra kiek rūgštoki, o jei jums norisi kiek daugiau saldumo į tyrę dėkite šaukštą cukraus arba medaus. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 pakelis bemielės sluoksniuotos tešlos
3 vienetai obuolių
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas pieno
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 C laipsnių.
2.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais, dėkite į puodą, apliekite citrinos sultimis, pagardinkite puse cinamono ir muskato reišutu. Puodą pridenkite, virkite, kol obuoliai suminkštės ir ims irti. Šakute arba rankine grūstuve sutrinkite obuolius, bet nenaunokite elektrinės grūstuvės, tegu dar lieka nedidelių obuolių gabaliukų.
3.
Išvyniokite sluoksniuotą tešlą, supjaustykite į dvyliką kvadratinių dalių. Šešis gabaliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dėkite ant jų po šaukštą obuolių tyrės, uždenkite kitu tešlos gabalu, šakute užspauskite kraštelius.
4.
Cukrų sumaišykite su likusiu cinamonu. Pienu patepkite paruoštus pyragėlius ir apibekite cukraus ir cinamono mišiniu.
5.
Kepkite orkaitėje 10 minučių, tada sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių , kepkite dar 10 minučių arba kol pyragaičiai gražiai išsipūs ir paruduos. Leiskite truputį avėsti, bet mėgaukitės dar šiltais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital